Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gazı bitmiyor... ):

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9550
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 20:11

Konu: gazı bitmiyor... ):
Mesajı Yazan: emre
Konu: gazı bitmiyor... ):
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 14:32
merhaba kadir bey ,
gaz sıkıntımız halan devam etmektene yapsam bir türlü geçmiyor. hatta 2 ay kadar süt diyeti yaptım ama yinede olmadı. bizde doktor değiştirdik,
 doktorumuz bize peditus şurup verdi akşam yatmadan vermemizi söyledi, gazına iyi gelir, rahatlatır dedi. sizinde fikrinizi almak istiyorum bu hususta.

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 15:03
Peditus; Parsetamol ve Phenylephrine ihtiva eder. 3 yaşında evvel kesinlikle verilmemesi gereklidir.Eger gaz sizin kabahatınız ise(gazını çıkarmasını bilmiyor iseniz) bebek size 3 işaret göderir:
Çok hıçkırık tutar, aşağıdan çok pırt yapar, emerken karnından gurultular gelir.
Gazın sebebi hareketsizliktir. O yüzden sezaryenden sonra kadınları ertesi gün yürütürler.
Bebeğinizi kucağınıza alıp sırtına vurmanız gereklidir.Vurma kuvveti alkış yaptığınız şiddette olmalı. Pıt-Pıt değil.Güzel vurduğunuzda çocuk başını yan çevirip göğsünüze yatar. Dalga geçtiğinizde ,baş dikleşir, geriye atar ve ağlamaya başlar.Sizin süt diyeti yapmanız çok saçma,sizin yediğiniz içtiğinizle bir ilgisi yok.İstadiğinizi yiyin,için.Soğuk da içebilirsiniz,birşey olmaz.

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 15:34
neden peki bizim doktor bey neye dayanaraktan veriyor bu ilacı anlamıyorum kafam çok karışıyor. zaten ilacı aldığımdan beri hiç vermedim.
hareketsizlikten demişsiniz Emre inanılmaz hareketli bi bebek, zaptedilmesi kolay değil. yaklaşık 1 haftadır apalama gayretlerine başladı. ve elinden tuttuğumuzda yürüyor.
uyurken kesinlikle sabit uyyumuyor hep dönüyor.
emre yi sadce geceleri çok rahatsız ediyor. bi türlü çıkaramıyor. kakasını hergün 1 defa yapıyor katı-yumuşak
1 aylıkken sürekli hareket ettiyorduk. tabi yanı sıra ilaçlar filan bi faydsını görmedik 

birde bi arkadaşı mıza 6. aydan sonra tuz serbest demişsiniz. yani bu tüm bebekler için mi geçerli çünkü kesinlikle tavsiye etmiyolarda??

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2008 Saat 17:32
kadir bey sanırım görmediniz bi sorum olmuştu ??

birde bi arkadaşı mıza 6. aydan sonra tuz serbest demişsiniz. yani bu tüm bebekler için mi geçerli çünkü kesinlikle tavsiye etmiyolarda??

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2008 Saat 17:54
Tuz altı aydan sonra verilebilir, ama bu gıdaların içindeki tuz. Sizin yemeklerinize koyduğunuz kadar. Ekmekte bile yemeklerdeki kadar tuz mevcut. Kesinlikle tavsiye etmeyenler, hangi aydan sonra tavsiye ediyor??Tabiiki turşu veya salamura zeytin verin demiyoruz.
Gaz için iyi gelen hareket sırt üstü yattığı yerde tepinme şeklinde değil, yüzükoyundan, sırt üstü dönmek tarzında hareket. O yüzden bebekler dönmeye başladıktan sonra, (4.ay civarı) gazları bitiyor.

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2008 Saat 18:01
yok hocam bu bizim gazın bi çaresi yok her 2 ayda bi azalıyor... fazla hareketli olmasına rağmen ...   Cry
tuzu yemeği piştikten sonra çok az atıyorum...  1 yaş sonrası tavsi ye diyorlar

teşekkür ederiz.....

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 10:46
Bebekler doğdukları günden itibaren tuz almaya başlarlar. Anne sütünde 0.3g./L (6.5 mEq/L.) tuz vardır. İnek sütünde 0.7g./L. (25mEq/L.) dir. Mamalarda bile tuz vardır, kutularınınüzerinde yazar. Ne..le de 9.8mEq/L., Apt...ilde 19.1mEq/L. dir. Hatta Ped....ure 'da bile 16mEq/L. tuz vardır. Tabii bizim demek istediğimiz, çocuk ;cubuk kraker veya cips yiyebilir demek degildir. Yemeklerdeki tuz oranıda bu miktarları geçmez. Katresi yasak sözü biraz abartı.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 15:19
çok teşekkür ederiz hocam, Büyüksün 

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 18:09
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Peditus; Parsetamol ve Phenylephrine ihtiva eder. 3 yaşında evvel kesinlikle verilmemesi gereklidir.Eger gaz sizin kabahatınız ise(gazını çıkarmasını bilmiyor iseniz) bebek size 3 işaret göderir:
Çok hıçkırık tutar, aşağıdan çok pırt yapar, emerken karnından gurultular gelir.
Gazın sebebi hareketsizliktir. O yüzden sezaryenden sonra kadınları ertesi gün yürütürler.
Bebeğinizi kucağınıza alıp sırtına vurmanız gereklidir.Vurma kuvveti alkış yaptığınız şiddette olmalı. Pıt-Pıt değil.Güzel vurduğunuzda çocuk başını yan çevirip göğsünüze yatar. Dalga geçtiğinizde ,baş dikleşir, geriye atar ve ağlamaya başlar.Sizin süt diyeti yapmanız çok saçma,sizin yediğiniz içtiğinizle bir ilgisi yok.İstadiğinizi yiyin,için.Soğuk da içebilirsiniz,birşey olmaz.
hocam merhaba,benim oğlum 25 aylık ,biz peditus çok kullandık ,yaklaşık iki üç şişe bitirmişizdir,çünkü oğlum her soğuk aldığında dr. peditus verdi,şimdi bunu okuyunca çok üzüldümCry zararı çokmu varConfused

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2008 Saat 09:21
Maalesef, bazı doktorlar yazdıkları ilaçların içeriğini bilmiyorlar.Ped..us'u "Grip" ilacı diye, yanındada "Ca..ol" veya "Para..x fitili , ateş düşürücü diye veriyorlar, ikisi de parasetamol ihtiva ettiğinden çift doz verilmiş oluyor ve çocukta parasetamol zehirlenmesi görülebiliyor. Diğer bir zararı, "Phenylephrin; 3 yaşından evvel zararlı olabiliyor. Dikkatli olmanız lazım. Ayrıcada bir işe yaramaz.

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2008 Saat 09:28
teşekkür ederim hocam bundan sonra daha dikkatli davranırız,ben oğlumu iki yaşına kadar emzirdim bu yüzden öyle sık sık hastalanan bi çocuk olmadı şimdiye kadar ,iki veya üç kere burnu akmıştır,ama herseferinde peditus,pedifen,ve yanında asist verildi,artı bide antibiyotik,ama biz antibiyotik hiç kullanmadık çok ağır hastalanmadığı için,asistte hiç vermedim fakat peditus ve pedifen dediğim gibi bitirmişizdir bi kaç şişe,malesef burda çevremdede gördüğüm kadarıyla hangi çocuk hastalansa aynı ileçler veriliyorConfused
hocam çok teşekkür ederim ilginize,iyiki varsınız,iyiki ailemizdesiniz,bilmediğimiz çok şey öğreniyoruz,yada doğru bildiğimi,z yanlışları,bu yüzden tekrar tekrar teşekkürlerSmile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2008 Saat 13:18
Pedifen ilerde kullanabilirsiniz, kötü bir ilaç değil.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat