Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebek öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=95522
Tarih: 17 Eyl 2026 Saat 16:08

Konu: Bebek öksürük
Mesajı Yazan: ymn2401
Konu: Bebek öksürük
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2026 Saat 19:56
Hocam merhaba
Oğlum 1,5 yaşında anne sütü ile besleniyor. Bu son günlerde cok terliyor evde. Bir iki gündür de klimayı acıyoruz nem alma özelliginde. Acaba soguk mu aldı terliyken simdi ara ara hapsırıyor bir de sık öksürüyor. Ne yapabiliriz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2026 Saat 22:26
- " soğuk mu aldı terli iken": Böyle bir şey yok! 
- Ev klimaları ile hastalık olmaz. İlgili yazıyı yazarlar kısmındaki makale listemden okuyun.
- Üşütmek ile hastalık olmaz. 
Ateşli hastalıkların tamamı; mikropların bulaşması ile olur. 

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2026 Saat 23:03
Hocam ateşi yok sadece oksuruyor. Bu da mikrop bulasmasından mı kaynaklanıyor? Sanki geçen gün iki ya da üc gün oluyor ama gece ateşi var gibi gelmisti bana ölcmemistim emzirirken sıcaklamıs herhalde dedim gecti hızlıca o sıcaklıgı belki emdigi icin,sonra uyudu. Acaba o gün ateşliydi de bu onun devamı bir oksuruk mu?

Ben o zaman cold mix yapıyorum gece. Bas ucuna cok sıcak oldugu icin kaynar su koymayayım hava zaten sıcak ve nemli değil mi?

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2026 Saat 09:00
Evet. Muhtemelen, hafif bir Grip geçiriyor (genellikle sıcak havalarda Gripler bu şekilde seyr ederler)
ColdMix'e devam . İlaveten; günde 3 defa burun deliklerine 10'ar damla serum Fiz damlatın. 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2026 Saat 14:58
Tamamdır hocam cok tesekkurler. Ogle uykusuna yatırdım bir saattir oksurerek uyanıp aglıyor oksurmekten uyuyamadı on dk. Emzirdim yatırdım ama hala aynı. Dra götürmek de istemiyorum ama sakıncalı bir durum mu bu?

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2026 Saat 18:23
Olsa;
1- Yüksek ateş olurdu.
2- Meme veya biberon ememez.
3- Etraf ile ilgilenmez, gülümsemez.

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2026 Saat 18:29
Cok sağolun hocam hicbiri yok icimi rahatlattınız iyi ki varsınız tekrardan. Uyanınca da sabaha göre hafifledi. Yatınca cok sıcak oluyor odamız acaba sıcak gıcık yapar mı ortamı vantilatörle havalandırmam iyi olur mu?

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2026 Saat 19:21
Yapar. Vantilatör veya Klima kullanın. Arizona'da 12 ay her gün, bebek odalarında bile Klima çalışır! 
Lejyoner Hastalığı ile ilgili makalemi yazarlar kısmından okuyun. 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2026 Saat 23:06
Merhaba hocam. Gece uykusunda yine aynı oldu uyuyamıyor cok kuru ve derin öksürükten. Krup olmus olabilir mi? Daha iki uc aylıkken yine olmustu dr eviniz cok mu sıcak demisti. Soguk hava tutmustu. Su an birkac gündür ev yine asırı sıcak ve havasızdı ondan krup olmus olabilir mi? Acaba götürmeli miyiz doktora bir sey yapmaları lazım mı? Nefessiz kaldı az once ne yapacagımı sasırdım

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 06:48
Bir güncelleme yapayım hocam. Dayanıp gitmedim doktora. Salonda klimalı odaya yer yatagı yaptım hafif bas kısmını yükselttim orada beraber yattık neredeyse hic oksurmeden uyudu serinde. Simdi sabah uyandıktan sonra ara ara oksuruyor sadece. Ne bu anlamadım

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 08:59
       "ev yine asırı sıcak ve havasızdı ondan krup olmus olabilir mi?"
OLMAZ! Krup (veya akut Larenjit) bazı virüslerle olur. Soğuk hava iyi gelir.

Sakın antibiyotik kullanmayın. 

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 11:42
Doktora gitmedim hocam serin ve başucu yüksekte yatırdığım için galiba rahat uyudu çok sükür. Kalkınca yani ayakta iken iyi ama yatınca sanki genzi dolu tıkanıp öksürüyordu, suratını burusturuyor oksururken canı acıyor gibi. Kuru ve derinden öksürüyor büyük adam gibi. Ciğerine inmemiştir değil mi? Dün sıcak odada kendi yatagında uykurken öksürüp uyandı ve nefessiz kaldı bir süre gidip buzluğu açtım balkona falan cıkardım rahatladı. Düzgün doktor olsa görsün çok isterim ama gitsek saçma bir uygulama yapacaklarını bildiğimden gitmekten sakındım.

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 20:00
Hocam 18:30da işten geldim emzirirken uyudu. Ara ara öksürerek uyandı emdi geri uyudu. Su an areşi var 38,9 falan sıcak geliyor elime ayak altları elleri falan. Ne yapmalıyız. Bugün ateşinin çıkması normal mi daha mı kötü oluyor

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 20:43
Ateşini düşürmeyin. Çocuk doktorlarının gazına gelmeyin. İstirahat etsin.

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 20:44
Hocam ateşinin iki gündür olmayıp şimdi çıkması daha ilerlediğinin mi göstergesi

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 20:50
Eşimin zoruyla geldik simdi hastaneye bir dinleyip baksınlar yazacagım hocam

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2026 Saat 21:45
Hastanede ateşi inmişti. Evle arası bir yarım saat. Ciğerleri tertemiz dedi. Geniz akıntısı varmış. 

Eve geldik. Peditus ve zyrtec verin dedi de almadım bile. Bir de anne sütünü kesecekmişim artık beslemezmiş. Neyse allahtan siz varsınız hocam. 

Şimdi ateşi ve genel hali iyi uyuklaması gitti. Ateşi olursa balkona çıkaracağım sanki acık hava iyi geliyor. Bol emzirme sıvı, cold mix, burun yıkama, ballı limon devam ediyorum. Umarım bir daha ateşlenmez o zaman panik oluyoruz hocam. 

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2026 Saat 08:59
     "  Peditus ve zyrtec verin dedi de almadım bile. Bir de anne sütünü kesecekmişim artık beslemezmiş."

Tipik Türk doktoru!! Bu şekilde eğitim alıyorlar. Bu yüzden bu gibi sahtekarlıklar çok yaygın. 

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2026 Saat 16:02
hocam öksürüğü arttı, bu hastalık ilerliyor mu demek? Ne zaman hafifler bu illet...

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2026 Saat 19:53
Ökswürük, vücudun savunma mekanizmasıdır. 
SAKIN öksürük veya grip ilaçlarından almayın.
Öksürüğü kestiğinizde, hastalık Akciğerle iner.
Limonlu bal, ColdMix kullanın. 
Öksürük ile ilgili yazıları okuyun. 

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2026 Saat 08:46
Hocam evet tek basıma direniyorum evde ve kötülük yapıyormusum gibi herkes bana karşı bir söyleniyor. Dün gece başucuna tencerede kaynar su koyup suyun icine iki damla cold mix damlattım (bunda bir sakınca var mı?) cok iyi geldi neredeyse geçti gibi hastalık. Sıcak diye buhar yapmıyordum en etkilisi de oymus meger bizim icin. 

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2026 Saat 10:42
Doğrudur. Uygulayın. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2026 Saat 12:41
Hocam o günden beri cok cok az öksürüyor arada ama genel durumu iyi. Ancak hırıltısı devam ediyor ve biraz burun akıntısı (koyu). Hırıltı icin de buhar uyguluyorum uyurken. Zamanla gecer değil mi?

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2026 Saat 13:03
Ara ara sıcak buhar uygulayın. 
Esasında, deniz kenarına gitseniz, anında iyileşir.

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2026 Saat 08:40
Hocam merhaba,

Deniz kenarındaydık geçen hafta yazlıkta, dediğiniz gibi öksürük möksürük kalmadı. 

Ama dün gece yatırırken hafif farkettim sonra gece 3 gibi emmeye uyandıgımızda olctum 37,8 ateşliydi. Sabaha geçmişti ateşi. Öksürük yok bir sey yok bir anda ateşi olması ne olabilir simdi?
Burnunda hafif sümük oluyor o kadar. Enerjisi falan normaldi. Ateş beni korkutuyor bir yerden enfeksiyon mu kaptı da atlatamadı hala acaba hocam yoksa yeni bir sey mi?

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2026 Saat 09:04
38 üstüne "ateş" denir!!!! Bu mevsimde bu kadarlık ateş olağandır. 
Ateş'den NİYE korkuyorsunuz. El insaf!!!!!!!!!!!!!!!!! 2008'den beri anlatıyorum!!
Yazarlar kısmındaki: ateş ile iligili 3 makaleyi ve "Ateş hakkındaki hakikatler ve yalanlar" makalelerimi,
Sabit forumdaki; "Teşekkür ve 1 senelik tecrübelerim" yazılarını mutlaka okuyun.
Fazlaca Türk doktorların etkisi altında kalmışsınız. 
Onları dikkate almayın. Çocuk doktorları, halkı "ateş" ile korkutarak para kazanırlar!

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2026 Saat 09:23
Hocam çok sağolun. Son olarak ben kulaktan kızılötesi ile ölçüyorum ama siz hangi ateşölçeri önerirsiniz bu pilli eskim model koltuk altını mı kullanmalıyız? Doğru ölçer mi emin olamıyorum.

Teşekkürler iyi ki varsınız, yazıları okumuştum zaten şimdi bir daha okuyacağım hemen.

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2026 Saat 11:28
Doğru kullandıktan sonra, civalılar dahil hepsi kullanılır.
Cıvalı termometrelerin hiçbir zararı yoktur! 
Çıkarılan yaygara sırf bu pahalı cins ateş ölçerler satılabilsin diye çıkarılmıştır.

Civa sahtekarlığı yazımı okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat