Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İşe giderken ayrılmak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9565
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 00:55

Konu: İşe giderken ayrılmak
Mesajı Yazan: ezrars
Konu: İşe giderken ayrılmak
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:08
Merhaba;

oğlum 3 eylülde 1 yaşını dolduracak,5 aylıktan beri çalışıyorum. Bakıcımızı 3 aylıkken bulduk, hala aynı bakıcıyla devam ediyoruz. Oğlumla bakıcısı birbirlerini çok seviyor, yalnız son 1-1,5 aydır ayrılırken problem yaşıyoruz, çünkü sabahları ben bakıcısına vermek istediğimde hemen bana saklanıyor veya ağlıyor, geçici olduğunu düşünerek başlarda onu oyalayıp ayrıldım evden ama şu anda daha da inanılmaz bir hal aldı.Ben eve döndüğümde bile dvamalı benimle beraber olmak istiyor, babası bile onu oyalayamıyor. El sallamak,vedalaşmak gerek diye okudum fakat o ağlarken bırakınca da inanılmaz rahatsız suçlu hissediyorum kendimi. Oğlumu ayrılmaya nasıl alıştırabiliriz tekrar?
Yardımlarınız için teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 18:05
yaşı büyüdükçe ayrışlmalar giderek zorlaşarak hele konuşmaya başladığında gitmeme isteğinizi sözlü olarak dile getirecek ve sizi etkileyecek sözleri kolayca bulacaktır. öncelikle doğru şeyi yaptığınızdan kendi içinizde emin olun. onu terk etmediğinize öncelikle siz inanın ki oğlunuzu da inandırabilin. giderken tereddütlü veya endişeli oluşunuz ya da kendinizi suçlu hisediyor olmanız her ikinizin de işinizi zorlaştırır. oğlunuz kalmak için sizi ikan edebileceğine inanarak her yolu dner ve yıpranır ve sizi de yıpratır. işe gitmeniz gerekiyor ancak onu terk etmiyorsunuz ve onu çok seviyorsunuz. kendinden emin, net,tutarlı yaklaşımlar çocukalrımıza her konuda en sğlıklı yaklaşma biçimleridir.,

-------------
özlem

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2008 Saat 08:55
Özlem hanım,fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler öncelikle.

Kızım 2,5 yaşında ve biz 1 yaşından bu yana aynı sahneleri uyanık olduğu sabahlar halen yaşamaktayız. Büyüdükçe konuştukça,sorguladıkça hepimiz için zor bir dönem kısacası.
Anne beni neden bırakıyorsun, arkadaşımın annesi işe gitmiyor ama, ne olurrr gitme,ben de seninle geleyim,yanına o dakikalarda kimseyi yaklaştırmaması...

Son zamanlarda oyunları bile kurgu; bebekleriyle ayrılık,onu bırakma üzerine konuşur oldu.
Bir çocuk varmış,okula gidiyormuş,öğretmeni onu dövüyormuş, çocuk da ağlıyormuş. Annesi babası da çocuğu sevmiyormuş,çünkü onlar işe gidiyormuş.Çocuk da anne ve babasını sevmiyormuş...
İçinde kopan fırtınaları alıp götürmeyi çok isterdim,o küçücük kalbini yormadan...

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 00:54
kızınızın masallarına siz de katılarak anne babasının işe giderken kızlarını bırakırken çok üzüldüklerinianlatın. neden işe gitmeye mecbur olduklaırını ve kızlarını ne kadar çok özlediklerini söyleiyin. ama bunlar hep oyun içinde olsun. mesaj yerini bulacaktır

-------------
özlem

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 09:09
Özlem hanım, eksik olmayın, gönülden teşekkürler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat