Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

meyve suyu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9613
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 20:32


Konu: meyve suyu
Mesajı Yazan: musta
Konu: meyve suyu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2008 Saat 22:00
Kadir Bey
Kızım dört buçuk aylık doktorumuz meyve sularını tattırmaya başlayalım dedi. Armut ya da şeftaliyi sabah saat on gibi 20-25 ml. vermemizi daha sonra da bunu 100 ml.'yi geçmemek şartıyla arttırmamızı önerdi. Ancak kızım armuta da şeftaliye de yüzünü buruşturuyor. Israr edersek ağlamaya başlıyor.Israr etmeye devam etmeli miyiz? Bu meyveleri sevmeyeceği anlamına mı geliyor? Yoksa geçici birşey mi? Israr edersek anne sütü dışındaki besinlere alışmasını daha da zorlaştırmış olur muyuz?
Teşekkürler


-------------
http://b1.lilypie.com/edgXp3.png



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2008 Saat 11:46
Sadece anne sütü alan bir bebekte böyle laf olsun diye meyva suyu veya başka şeyler vermek, anne sütüne suikasttır. 6. aydan evvel ve sadece anne sütü aldığı sürece sakın bir şey ilave etmeyin.
Günümüzün modası olan yalanlar.
-Erken başlamaz iseniz, çocuk çiğnemesini öğrenemez.
-Çocuk değişik tadlara uyum sağlamaz. (Ben 50 yaşından sonra ananas yedim ve çok sevdim)
Bu palavralara prim vermeyin. Bütün dava 6. aydan sonra 1 yaşına kadar aşılar olmadığından aileler her ay doktora gitmiyor, bu hususta bazı doktorların işine gelmiyor. Bu yüzden ek gıdaları başlamak istiyorlarki, devamlı doktor muhtaciyeti olsun.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat