Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 YAŞINDAKİ OĞLUMUN DAVRANIŞLARI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9630
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 20:08

Konu: 3 YAŞINDAKİ OĞLUMUN DAVRANIŞLARI
Mesajı Yazan: filiz34
Konu: 3 YAŞINDAKİ OĞLUMUN DAVRANIŞLARI
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2008 Saat 21:34
oğlum 3 yaşında
ve öylesine geçimsizki ne benle ne babasıyla ne ablasıyla nede kendisinden  1 yaş küçük kardeşiyle geçinemiyor...devamlı ağlama nibetlerinde sinirli asabi..ya tükürüyor yada elindeki oyuncağı fırlatıyor..kardeşleriyle devamlı kavga halinde...kesinlikle kurallara uymuyor inatla yapmaya devam ediyor yok yapma asla anlamıyor inanın kendimi çaresiz hissediyorum..
aile ortamımız sevgi dolu eşimle çok iyi anlaşırız ama bilemiyorum oğlum kızlarımdan çok farklı..psiyatriye götürmemi önerirmisiniz nereden yardım alabilirim tabi bide bunun maddi boyutu var lütfen yardımcı olun bana....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: egeliege
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2008 Saat 22:43
1 aydır benim oğlumda (3.5yaşında)aynı hıç laf dinlemiyor sürekli başının dikine gidiyor geçen gün muayene için doktora gıttık , doktor sırtını dınlemek ıstedı hayır yapma yapma dıye doktora bağırdı banada bır tokat geçirdi güleyımmı agllayımmı bılemedım ...yolda yürürkende elımden tutmak istemıyor yanımda yürü diyorum 1-2 dk yürüyor sonra koşuyor dur dur bekle dıyorum banamısın demıyor ve bunun gibi birsürü şey çok aksi anlatamam zamana bırakacağım bakalım neler olacak Confused

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2008 Saat 23:37
2.5-5 yaş arası çocukların en geçimsiz , en çok inatlaştıkları, tutturdukları dönemdir. bu dönemde aileye düşen olabildiğince sakin olmaktır, bu zaman zaman imkansız olabilmektedir. öyle zamanlarda geçici süreyle ortamdan uzaklaşmak yararlı olabilir. yaptırmak istediğiniz şeyi yapmıyor, inat ediyorsa o an vazgeçmek ve istediğinize en yakın alternatifler üretmek veya bir süre bekledikten sonra istediğiniz şeyi söylemek işe yarayabilir.çocukların kendilerini ilk ispat etmeye çalıştıkları dönemdir ve ne kadar az inatçılık yapma olanağı verirseniz o kadar ileriye dönük yararı olacaktır. sabrınız çok zorlanabilir, arada mola verin ve geçeceğini kendinize söyleyin

-------------
özlem

Mesajı Yazan: egeliege
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2008 Saat 23:54
ÇOK TEŞEKKÜRLER YARARLI BILGILERINIZ İÇİN DİKKATE ALICAM.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat