Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=96333
Tarih: 25 Tem 2026 Saat 02:21

Konu: D vitamini
Mesajı Yazan: Zeynep naz
Konu: D vitamini
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2026 Saat 15:59
Hocam merhabalar benim 14 aylık oğlum 9 kilo bu zamana kadar hiç d vitamini vermedim hala yürümüyor acaba alakası var mıdır damla olan formundan mı vermeliyim ne tavsiye edersiniz hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2026 Saat 17:36
Günde 1000 ünite vermeniz gerekiyordu! 
Hemen başlayın. 
Bir vesile ile kan aldıracağınız zaman; D vitamin seviyesine'de baktırıp, bana yazın. 

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2026 Saat 03:50
Tamam hocam hemen başlıyorum. Eczacı arkadaş ocean tavsiye etti ancak 1000 ünite bebek için çok fazla dedi hocam yine de aldım 400 üniteden fazla kullanılmıyor bebeklere dedi. Günde bir fıs değil mi hocam? 

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2026 Saat 09:20
1000 ünite verilecek!! 
O eczacı önce, üçünü bir arada verdiği "Aferin, Peditus ve Calpol'ün" parasetamol ihtiva ettiğini bir öğrensin!!!
Bu gibi sahtekarlıklarla, size en pahalı olanını kakalamış. Bir daha alırken; "Dvit3 damla" alın. 
Günde 3 damla verin. 
400 ünite; her türlü süt ve sütlü gıdada D vitamini takviyesi olan gelişmiş ve modern ülkeler için geçerlidir.
Kıtıpiyöz ülkeler için geçerli değildir. 

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2026 Saat 17:16
Hocam yazılarınızı okuyorum d vitaminine çok önem veriyorsunuz ben kendim de 30 yaşındayım hiç d vit kullanmadım çocuklarıma da kullanmadım geç mi kaldım acaba bebeğe hemen başladım. Diğer iki oğlum biri 3 yaşında biri 5 yaşında hiç d vit tahlili de yaptırmadım onlara ne verebilirim hocam kendim için ne kullanmalıyım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler hocam 

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2026 Saat 20:51
Eğer, D vitamin seviyeleriniz; 50-100 arası ise, günde 600ünite almanız yeterli olur.
Eğer D vitamin seviyeniz, 50'nin altı ise, en az, bir sefer  1 ampul Dvi3 almanız gerekir. 
Bugünden geriye konu ıle ılgili yazılarımı okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat