Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bir kaç soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9661
Tarih: 10 Haz 2025 Saat 20:56

Konu: bir kaç soru
Mesajı Yazan: ymdurukan
Konu: bir kaç soru
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 12:50
hocam şimdiden çok teşekkür ederim, sizin burda olmanız ve bize yardımcı olmanız benim için gerçekten çok önemli ve değerli;

- bebeğim 8 aylık 10 9110 kg, 71 cm

3340 kg 51 cm doğdu, ilk aylar (2-3 ay) çok hızla kilo aldı, 5 aydır falan 500- 600 gr arası alıyor. siz bu kilolar için fazla diyorsunuz, ama ayda 500 falan alıyor
- anne sütü alıyor, 500 ml süt diyorsunuz nasıl anlıycam ne kadar aldığını, yoğurt yememeye başladı, iştahı iyi aslında. anne sütü alınca yinede inek sütü vermelimiyim.
- acd 3 ve demir damlası verdi doktoru, tahlil yapılmadı. demiri vermiyorum sizi okuduğumdan beri, acd3 iyimidir.
-kış geliyor, grip soğuk algınlıkları başlar. bebeğimi sıkı sıkı hasta kişilkerden korumam gerekirmi yoksa mikroplarla tanışmalımı?
- erikli şaşal ile yıkamadım ama biraz steril davrandım, benim ellerim egzama oldu yıkamaktan, emziklerini kaynattım, bebeğin ellerinide yıkadım, birisi elleyince, ama sizi okuyunca :(( geç kalmadım umarım bağışıklık sistemi için.
- saat 10 dan önce ve akşamüstü 4 ten sonra dışarı çıkarsam güneş kremi sürmemelimiyim, güneş ışığı ne kadar süre alamlı, pek çıkarmadım güneşe.
- hala emeklemiyor, koltuğun kenarına ben tutrunca bir süre kendisi durabiliyor ama kendi kendine kalkmaya çalışmıyor. desteksiz oturmaya 10-15 gündür başladı. gelişimi yavaşmı. emeklemiyor ama oyuncağını falan almak için sürükleniyor asker gibi.
-

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 13:33
Ağırlığı herhalde 10.910g. olacak. Çok!! Ortalama 8kg. civarı normali.71 cm. boy bile onu kurtarmaz, Bu boya 8.800 g. olmalı. 2kg. civarında bir fazlalığı var.
- 500ml. toplamı (anne sütü dahil) Eğer gireni ölçemiyorsanız, çıkana bakın. Cıvık kaka yapıyorsa iyi besleniyor, top-top, kestane gibi kaka yapıyorsa, aç kalıyor, yeşil kaka yaparsa, çok yiyor demektir.
- ACD3 de kullanabilirsiniz. Demir gereksiz
-Hastalıklar içim normal davranın, paranoyak olmayın yeter.Aşırı titizlik te,aşırı pislikte iyi değildir.
-Bağışıklık sistemi her yaşta gelişme gösterir.Yaşlılar niye "Grip Aşısı" olurlar?
-İstanbulda güneş için bir tedbir gerekmez. Antalya başka.
- Hareketleri yaşına uygun, birde "ağır vasıta" olmasına rağmen bunları yapabilmesi süper.

Mesajı Yazan: ymdurukan
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 13:51
hocam yanlış yazmışım 8 ay 10 günlük 9.110 kg
- top top kaka yapıyor daha fazlamı emzireyim.
-birde foto yollamak istiyorum ama kolları için çok kızardı tam emin olamıyorum bi görseniz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 15:46
Gene de kilosu fazla.Bu sefer fazlalık 1 kg.'a indi ...Anne sütünü son damlasına kadar verin, ek gıdalarda ısrarcı olmayın.Evde klima yoksa kesin isiliktir, biraz(günde 2 defa) Ult...lan pomat sürün, hafiflediğini göreceksiniz.
Kilosu fazla olduğundan, ısrar edin diyemiyorum.Bazen iştahlı devrenin ardından iştahsız bir devre gelebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat