Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GRİP!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9771
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 16:16

Konu: GRİP!!!
Mesajı Yazan: meral_87
Konu: GRİP!!!
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2008 Saat 23:31
 Öncelikle sorularımızı bütün samimiyetinizle cevapladığınız için teşekkür ederim.
Benim kızım 32haftalık,2.150gr normal doğdu.Şuan 18aylık 83cm 12.5kg,kızım çok sık grip oluyor.tahlilde yaptırdım hafif kansızlık var dedi doktorumuz.bu yüzden olabilirmi?doktora götürdüğümde ole..ro yada ped..dus veriyor.bunların zararı olurmu grip olmaması için neyapabilirim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2008 Saat 11:15
Bu anlattıklarınız, solunum yolu ile bulaşan hastalıklardır. ÖPTÜRMEYİN... Hele evde abi- abla varsa işiniz daha da zor.Enfeksiyon sırasında mikroplar faydalanmasın diye vücut demiri saklar, o yüzden enfeksiyon geçirenler biraz soluklaşırlar, normaldir.Gerek Ped...us, gerek diğer nezle-grip ilacı diye satılan ilaçları kullanmayın. Hele öksürük kesicileri hiç kullanmayın. Mikrobu çocuğun akciğerlerine indirirsiniz. Ondan sonra da "Allejik" bünyeli, diye çamur atarlar. Öksürük vücudu koruyan faydalı bir korunma mekanizmasıdır.
Gelişimi kendi çapına göre iyi.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2008 Saat 12:02

peki kızım grip olduğunda neyapabilirim.öksürük olmuyor ama gözü akıyor burnu akıyor çok rahatsız ediyor.Bu sorunların hepsi erken doğduğu için olabilirmi??? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2008 Saat 13:37
Erken doğumla  hiçbir ilgisi yok. O defter kapanalı çok oldu. İnsanlardan bulaşma ile oluyor.
Nezle olduğunda burnuna serum fizyolojik damlatabilirsiniz.( günde5-6 defa, 8-10 damla)
Nezlenin kesin bir tedavisi yoktur, o süreyi geçirmek zorundasınız. İlk günler su gibi olan akıntı, giderek koyulaşır ve en sonunda " Bally" gibi olup geçer. Sakın ha elalemin laflarına bakıp ,gözüne, kulağına anne sütüde damlatmayın.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2008 Saat 14:55

Kadir bey teşekkürlerSmile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat