Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak ağrısı ve akıntısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=97742
Tarih: 17 Eyl 2026 Saat 16:26

Konu: Kulak ağrısı ve akıntısı
Mesajı Yazan: MelikeA.
Konu: Kulak ağrısı ve akıntısı
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2026 Saat 02:23
Hocam merhaba,
Forumda bir karışıklık var sanırım, umarım mesajımı görürsünüz. 5.5 yaşında kızım bir hafta önce kulağım acıyor demeye başladı. Sürekli söylemediği için çok önemsemedim, bir de sürekli yüzüyor, su kaçmıştır, çıkar diye düşündüm, ama sürekli sakız çiğnettim. Dün gece ağrı yüzünden uykuya zor daldı, sabah uyandığında kulağında akıntı vardı. Hafif açık sarı, kurumuş şekilde. Şimdi kulağının daha az ağrıdığını söylüyor, bir de sabah kaşındığını söylemişti. Uyuduğunda İliadin damlatmaya çalışacağım, fakat başka ne yapayım? Ağrı hala varmış ama azalmış.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2026 Saat 09:13
Yazarlar kısmındaki "kulak" ile ilgili 2 makalemi okuyun.
İliadin 5 güne tamamlayın. Günde:2 defa ikişer damla.
Anlattığım şekilde; sırt üstü yatar durumda damlatın ve her bir tarafa damlattıktan sonra, başını o tarafa 
çevirip,1-2 dakika bekletin.
Kulaktaki akıntının sadece görülenlerini nemli bir kağıt peçete ile silin.
ASLA bu dönemde kulaklara herhangi bir şey damlatmayın. 
Kulağa "su kaçması" ile kulak iltihabı OLMAZ! Daima Gripal enfeksiyonları takiben olur. 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2026 Saat 12:13
Hocam iyi ki gördünüz, çok teşekkürler. Hep okuyorum, oğlum 9 yaşında, sayenizde bu yaşa ilaçsız geldik. 
Kızımda bu arada ateş yok ama kulağında hafif şişlik var gibi. O tarafa yavaşça başını koyabiliyor ama üstünü giyerken örneğin canının acıdığını söylüyor. İliadin ile atlatacağız değil mi, keşke ilk ağrısı olduğunu söylediğinde İliadin’e başlasaydım :(

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2026 Saat 23:19
Hocam bir komşumuz emekli çocuk doktoru. Karşılaşınca bakmak istedi, Otoskop ile bakıp dış kulakta olduğunu söyledi, antibiyotiğe gerek yok ama oksibor ve sipragut yapın dedi. Bu arada kızımın ağrısı hala yok ama kulağına şimdi hiç dokundurmuyor ve bakınca şişlik olduğu anlaşılıyor. Dünden daha kötü durumda.
Bu damlalar bir işe yarıyor mu, yoksa sadece İliadin mi yapacağız?

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2026 Saat 08:49
şişlik hangi kısımda? 
resim gönderebilirmisiniz? 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2026 Saat 10:08
https://ibb.co/yBnDKX6d" rel="nofollow - https://ibb.co/yBnDKX6d

İşaretlediğim yerde hocam. Dolgunluk var burada, zaten buraya dokununca acıdığını söylüyor. Duyması normal, normalde ağrısı yok, keyfi yerinde ama saç toplarken bile çok hassas.

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2026 Saat 10:48
"Dış kulak" ile NE ALAKASI varmış!!! 
O bölgede iltihabi bir durum olsa, şişliğin üzerinde "kızarıklık" olurdu! 
Ayrıca da, ne zamandan beri "Dış kulak yolu iltihabında" kulak akıntısı oluyormuş?
Allahtan emekli olmuş!!!!
İliadin'e devam 

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2026 Saat 18:15
Kadir hocam merhaba,
Kızımın kulağı birkaç gün içerisinde ağrısı hafifleyerek iyileşti ama bugün tekrar kulağım acıyor demeye başladı. Bu arada tam iyileşti diyene kadar suya girmedi ama bir haftadır denize giriyor.
Burunda tıkanıklık yok, genel durumu da normal. Orta kıkırdak yere dokunup biraz bastırınca acıyor diyor. Ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2026 Saat 19:34
Bu arada denize geldiğimiz yer dalgalı ve çok rüzgarlı. Kafasını sürekli suya sokuyor, çıktığında da rüzgara maruz kalıyor oldukça. Normalde bağışıklıkları çok kuvvetli, bu seneye kadar hiç sıkıntı olmamıştı. Yine de tekrarladığı için bulunduğu durumu belirtmek istedim.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2026 Saat 23:32
Bunlarla alakası yok. Sadece Griplerden sonra olur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat