Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tetanoz-difteri aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=97783
Tarih: 17 Eyl 2026 Saat 14:12

Konu: Tetanoz-difteri aşısı
Mesajı Yazan: Lnem
Konu: Tetanoz-difteri aşısı
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2026 Saat 13:13
Hocam merhaba, hamileliğin ilk haftaları hesaplamaya göre 4. Haftası galiba bu aşı yapıldı bana  elimdeki kesik yüzünden bebeğe bir zararı olur mu, aile hekimi anomali oluşabileceğini bebekte bir sakatlık olabileceğini söyledi daha erken olduğu için 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2026 Saat 15:41
Neresini düzeltsek ki!! 
1- O aile hekimine söyleyin, salak salak konuşmasın!!! Açsın da 1-2 kitap okusun! 
2- Tetanos sporları SADECE gübreli topraktan bulaşır!  Bazı salak Türk doktorlarının sandığı gibi; paslı çivi,
 cam, demir kesmesi ile bulaşmaz. Ayrıca da; yüzeysel kesilerde hava (oksijen) aldığı için gene Tetanos
 olmaz. Olabilmesi için, havasız (anaerob) ortam olması şarttır. Yani gübreli toprağın doku içine girmesi 
gerekir!
Bu sebeple aşıyı yapanlar da ayrı bir salak! 
3- Hamilelikte Tetanos aşısı: 18-24 aylar arasında bebeği korumak amacı ile uygulanır.
Daha evvelce tetanos aşıları yapılmış annelere tek doz yeterlidir. Hiç aşı olmamışlara, 1 ay ara ile 2 doz
 yapılır.
4- İlk 3 ay içinde yapılması tavsiye edilmez ama, şimdiye kadar hamile olduğunu bilmediği için aşı olmuş
 anne adaylarında hiç olumsuz durum tarif edilmemiştir. 
Bir istisnai durum: Tetanoz olması kuvvetle muhtemel bir yaralanmada, aşı ilk 3 ay içindeki gebelere
 MUTLAKA yapılmadır! Yoksa, hem anne hem bebek kesin kaybedilir. 
Rahat olun. 

Mesajı Yazan: Lnem
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2026 Saat 16:10
Çok sağolun hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat