Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Popoda pişik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=98031
Tarih: 17 Eyl 2026 Saat 17:44

Konu: Popoda pişik
Mesajı Yazan: ymn2401
Konu: Popoda pişik
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2026 Saat 21:03
Hocam merhaba,
Oglum 19 aylık. Cumartesi günü pazarda kendime hazırlattığım twze sıkım meyve suyunu bir kadın bizden izinsiz dan diye icirdi ogluma. O zamandan beri iki gündür ishal oldu bu aksam normale döndü ama kopkoyu bir dışkısı vardı. Hic görmedigim tarzda pişik olmus. Kıpkırmızı incelmis derisi, kanıyor sildigimde. Evde cinkolu bir krem vardı, oksizinc diye onu sürdüm. Siz bir karışım mı öneriyormuşsunuz okuyup öyle anladım. Ne kullanabilirim? Belki farklıdır bu durum diye danısmak istedim. 

Meyve suyu zencefil, pancar, portakal, limon, elma ve havuctan ibaretti. Muhtemelen portakal ve pancardan oldu.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2026 Saat 09:00
Bu yaştaki bir çocuğa; "Zencefil ve pancar" verilmez.
Bu saate kadar o kremden fayda görmedi iseniz;
- Eczaneden; 300ml, %3'lük borik asitli su hazırlatın. Altını her temizlediğinizde bu su ile nemlendirin ve
 açıkta kurutun.
- Günde 2 defa, pişik kremi yerine, Hipokort merhem sürün.
- Pişik Kremi olarak: Nivea, Popolin, SudaFed ve benzeri kremleri kullanın. 

Mesajı Yazan: ymn2401
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2026 Saat 20:14
Hocam merhaba,
Dediğiniz gibi suyu hazırlattım sürdüm öğlen. Aksama dogru yine ishal gibi kaka yapmış annem de aynı şekilde uygulamış. Rahat görünüyordu. 6da ben geldim uykudan kalktı ve yarım saatten fazla kesintisiz agladı inanılmaz acıyormus meğer biz anlayana kadar bagırdı hıçkırarak agladı. Anneliğimde ilk defa böyle gördüm oglumu. Sonra cinkolu krem sürdüm ve calpol verdim. Su an iyi gibi ama yine öyle olursa ne yapmalıyım cok acı cekiyor nasıl geçer bu napacağımı şaşırdım hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2026 Saat 21:43
Acele etmeyin. Dokunan gıdanın tamamı atılınca rahatlayacak. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat