Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Havale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9822
Tarih: 11 Ağu 2025 Saat 15:55

Konu: Havale
Mesajı Yazan: PIRILTI
Konu: Havale
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 11:43

Merhaba Kadir Bey, size bir konuda danışmak istiyorum. Bebeğim şuanda 13.5 aylık 11 aylıkken 6. hastalık geçirdi ve bu esnada kısa süreli bir havale geçirdi. Havale geçiren bebeklerin bundan sonraki ateşlenmelerinde daha kolay havale geçireceğini diğer bebeklere göre daha riskli oldukları söyleniyor bu nedenle çok korkuyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Şimdiden çok teşekkür ederimSmile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 11:57
Ateş'e bağlı havale, tehlikeli bir şey değildir, bilakis, beynin kendini koruma refleksidir. Ayrıca, ateş çıktıktan sonra havale görülmez. Ateşi 40 oldu diye bebeği soğuk sular altına tutmak sadece cahillere mahsustur.
Havale, ateş aniden çıkarsa gelir ve sizi gafil avlar. Zaten yapılacak bir şey de yoktur, siz bir şey yapana kadar bebek açılır, hiçbir kalıcı hasar de olmaz. Şarlatanların laflarına kanmayın. Benim "Ateş ve Havele" ile ilgili yazımı oluyun.

Mesajı Yazan: PIRILTI
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 13:34

Yazınızı okudum bilgiler için çok teşekkür ederim. Dr. na aynı soruyu sorduğumda evet daha önce havale geçirdiği için tekrar ateşlendiğinde havale geçirme olasılığı diğer bebeklere göre daha yüksek dedi ve o günden beridir elim yüreğimde gözünün içine bakıyorum kızımın birşey olmasın diye.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 13:42
Sizin çocuğunuzun yapısı müsait olduğundan havale geçirdi. Bu sebepten, diğer çocuklardan daha sık havale geçirebilir. Havale geçirdi diye hassasiyeti artmadı. Korkmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat