depo penesılın
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9831
Tarih: 21 Haz 2025 Saat 15:56
Konu: depo penesılın
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: depo penesılın
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 17:08
ıyı gunler kadır bey oglum 2yasında 1hafta önce bagdemcıklerı sıstı 5tane penesılın yaptırdık ardından dr depo penesılın yaptırmamızı söyledı dun gece yaptırdık fakat oglum hıc ayagının ustune basamıyor uzatamıyor hastaneye göturdum bır sorun olmadıgını söyledıler herhangı bır kızarıklık sıslık yok ama sureklı aglıyor ne yapmamızı tavsıye edersınız sıcak kompleksmı yapsak sasırdık kaldık tesekkur ederım cevabınız ıcın
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 18:15
2 yaşında bir bebeğe "-bademcikleri şişti" diye iğne yapmak insafa sığmaz.Hele hele ateşi olmadan sadece bademcikleri iri diye iğne yapmak vicdansızlıktan de öte bir davranıştır. Penisilin sadece A-grubu beta Hemolitik Streptokok tesbit edildiğinde verilebilir.Ayrıca bu mikroba bu yaşlarda rastlanmaz....Benim "-Beta diye bir virus" isimli makalemi okuyun. Depo Penisilin ancak bu mikroba bağlı "Kalp Romatizması" veya "Nefrit" teşhis edildiğinde kullanılacak bir iğnedir. Kaldıki bu 2 hastalık ta bu yaş grubunda görülmez. Ağrı için, soğuk kompres ve ağrı kesicilerden faydalanabilirsiniz.(Bütün ateş düşürücüler, aynı zamanda ağrı gidericidir.)
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 19:14
tesekkur ederım kadır bey cevabınız ıcın fakat kusura bakmayın eksık bılgı vermısım atesı vardı 40dereceydı ve dusmuyordu atesı hastaneye almadılar cok aglıyor dıger bebeklerı rahatsız eder dıye mecburen penesılını yaptırdık ama son depo penesılınde yavrucum kötu oldu ayaga bıle kalkamıyor hastaneye tekrar göturdum bısey olmaz gecer dedıler 2haftadır hastane hastane gezıyoruz yavrum tam ıyılestı derken ayagı sımdıde kötu
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 09:53
Ağızdan alınan antibiyotiklerle ateşi düşmüyorsa, bu viral enfeksiyon olabilir. Maalesef bazı doktorların, her ateşli hastalığa "Antibiyotik" vermek gibi kötü bir alışkanlığı var.En azından bir "Lökosit" saydırsalar, bu hatalara düşmezler.Gripal enfeksiyonlar da ortalama 4 gün ateş düşmez. Ayrıca da zararsızdır. Az öptürün...
|
|