Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lactofermin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=98540
Tarih: 17 Eyl 2026 Saat 17:44

Konu: Lactofermin
Mesajı Yazan: Astro
Konu: Lactofermin
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 10:11
Merhabalar hocam🍀 Lactofermin ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? Geçirgen bağırsak ve demiri düşük olanlar için hep bu takviyeyi duyuyorum merak ettim size danışmak istedim🌸

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 10:46
Birde candida ile ilgili yazılarınızı okudum. Çoğu yerde bagırsakları istila ettiğinde bütün vücudu etkiledigi ciddi sorunlara yol açtıgı yazıyor bu konuyla ilgili dişüncelerinizide yazarsanız bu mesajları okuyan herkeste bilgi sahibi olur hocam🍀

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 10:48
Salaklığın daniskası! 
Vücudumuzdaki "demir" DAİMA bir proteine bağlı olarak bulunur. Serbest demir, kan dolaşımında çok az
bulunması bu nedenledir. 
Gıdalardan alınan demir; (Fe+++) şeklindedir. Sindirim sisteminde, Mide asiti (HCl) ve C vitamini etkisi ile,
(Fe++) halini alarak emilir. Barsak cidarındaki hücrelerde, (Fe+++) halini alarak Ferritin'e bağlanır ve bu
şekilde kan dolaşımına gider. 
Dolaşımda; transferrin'e bağlanarak; kemik iliğine, karaciğer ve diğer Retiküloendoteliel sisteme gider. 
Süt veren annelerde ise, sütteki demir "Laktoferrin" proteinine bağlanarak bebeğe geçer.
Tabiat süte YETERİ KADAR demir ilavesi yapmıştır. Tabiat anneyi'de korumak zorundadır. Her nekadar, bu
demir miktari az gibi görünse de; verimi çok yüksektir ve %100 emilir.
70'li yılların en meşhur yalanlarından biri olan; "-Anne sütü kansızlık yapar" lafı palavradır ve artık pek
dillendirilmez. 

Anne sütündeki; "Laktofferin"den SİZE NE???
Gene bir şarlatan böyle bir ürün yaptı da milleti mi kazıklıyor?

Sindirim sisteminde Candida üremesi; ancak çok kuvvetli antibiyotiklerin UZUN süre kullanımı sonucu,
barsaklardaki Probiyotik bakterilerin yok olması ile oluşan bir durumdur.
Mikostatin ilacı ve probiyotiklerle düzelir. Meslek hayatım boyunca görmedim.
Kaka tahlillerinde, tek-tük Candida sporlarının görülmesi her zaman bu enfeksiyonu göstermez.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 11:03
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum hocam🍀açıkçası Laktofferini ben ilk kez duydum. Sürekli olarak karşıma çıkınca size sormak istedim. Ve doğru tahmin ettiniz hocam bununla alakalı takviye kapsül satışı yapıyorlar😅

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 11:08
Bu gibi şarlatan ilaçları üretenler; önce ilacı yaparlar, sonra hastalık icat ederler!
 Nasıl olsa bunlara kanacak aptal ÇOK!!

İngilizce bilenler için: 

Problems Reported

In 1986, two doctors from Loyola University Stritch School of Medicine reported seeing four young women whose nonspecific complaints included chronic fatigue, anxiety, and depression. All four mistakenly believed they had disseminated candidiasis and were taking nystatin or ketoconazole, which had been prescribed by their family physicians. All had read The Yeast Connection and had carried the book into the office during their visits. One patient on ketoconazole had hepatitis, which resolved when the drug was stopped [9].

Worse yet, a case has been reported of a child with a severe case of disseminated candidiasis who had been seen by a “Candida doctor” and given inadequate treatment. The report concluded that “the advice of yeast connection advocates may be inappropriate even for illnesses in which Candida is implicated.” [10]

Perhaps the saddest report was a letter in a health-food magazine from a woman appealing for help and encouragement. She said that a clinical ecologist had been treating her for allergies and Candida for four years, that initial tests showed she “was allergic to all foods” as well as to numerous chemicals and inhalants, and that so far nothing had helped.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 11:21

1986 yılında Loyola Üniversitesi Stritch Tıp Fakültesi’nden iki doktor, kronik yorgunluk, anksiyete ve depresyon gibi özgül olmayan şikâyetleri bulunan dört genç kadın gördüklerini bildirdiler. Bu dört kadının tamamı yanlış bir şekilde yaygın (dissemine) kandidiyazis hastası olduklarına inanıyordu ve aile hekimleri tarafından reçete edilen nistatin veya ketokonazol kullanıyordu. Dördü de The Yeast Connection adlı kitabı okumuş ve muayeneye gelirken kitabı yanlarında getirmişti. Ketokonazol kullanan hastalardan birinde hepatit gelişmiş, ilaç kesildiğinde hepatit düzelmişti [9].

Daha da kötüsü, ağır seyreden yaygın kandidiyazisi olan bir çocuğun, “Candida doktoru” olarak tanımlanan bir hekim tarafından görülüp yetersiz tedavi edildiğine ilişkin bir vaka bildirilmiştir. Raporda, “Yeast Connection savunucularının önerileri, Candida’nın gerçekten rol oynadığı hastalıklarda bile uygun olmayabilir” sonucuna varılmıştır [10].

Belki de en üzücü örnek, bir sağlık-gıda dergisine yardım ve destek isteyen bir kadının gönderdiği mektuptu. Kadın, bir klinik ekolojist tarafından dört yıl boyunca alerjileri ve Candida nedeniyle tedavi edildiğini, ilk testlerde “tüm gıdalara”, ayrıca çok sayıda kimyasal maddeye ve solunan maddeye alerjisi olduğunun söylendiğini ve şimdiye kadar uygulanan hiçbir şeyin kendisine fayda sağlamadığını anlatıyordu.

ŞURAYA TÜRKÇESINI İLİŞTİRDİM HOCAM😅 Bugün de bilgilendik çok teşekkür ederim hoşçakalın var olun🍀

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 11:24
Teşekkürler. Diğer 2 yazıyı da bir zahmet tercümesini yazabilirmisiniz?
Ben beceremedim. Bu yaşta bazı teknikler zor geliyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat