Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gece aniden aglama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=98551
Tarih: 17 Eyl 2026 Saat 12:46

Konu: Gece aniden aglama
Mesajı Yazan: ymn2401
Konu: Gece aniden aglama
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 23:00
Hocam merhaba,
İzmire dayımlara yeni gelmiştik. Oglum 20 aylık. Bahçede ve havuz kenarında taşları alıp alıp yalın ayak, corap giydirsem de ıslatıp oynadı bir saatten fazla. Ayakları ıslak gezdi biraz soguk da yedi öyle. Sonra bir iki saat kadar sonra emzirdim uyuttum. Bir saat sonra uykudan bir uyandı baya uzunca agladı canı bir seye yanıyor gibi agrısı var gibi. Konusmuyor da anlatamadı. Ama içli içli bagırarak agladı ne yapacagımı sasırdım. Popodundan birkac kez gaz cıkardıgını duydum. Acaba soguk aldıgı icin mi gaz oldu. Ne oldu karnı mı agrıdı anlamadım. Tam hastaneye goturecektik arabada calpol verip agrısını gecirmek geldi aklıma biraz verdim kapağına dokerek ve on dk icinde uyudu sakinledi. Yine olur mu gece cok korktum. Ve neden olmus olabilir benim elimden bu durumda ne gelir?

Pop arkadasına beline masaj yapıyorum. Su torbası ile ısıtıyorum. Size de sormak istedim. Teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2026 Saat 23:37
Ateş olmadığına göre, enfeksiyon değil. Muhtemelen gündüz etkisi altında kaldığı olaylar sonucu olur.
3 gece, yatmadan evvel 1 ölçek Atarax şurup verin.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2026 Saat 01:18
Hocam sizi biliyorum soguktan hastalık olmaz dersiniz. Buradaki gibi ayaktan üsütme diye bir sey de mi yok? Biz hep yanlış mı duyuyoruz gören herkes öyle söyledi. 

Tamamdır cok sagolun. Kuzenim de yasıyordu duygularını regüle edemediğinden oldu yani. Teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2026 Saat 09:08
"üşütme" diye bir ENFEKSİYON hastalıgı yoktur. Yanlış anlaşılma olmasın! Yoksa, terli halde rüzgarda veya
 soğukta kalınılırsa; adelelerde, kanlanma (dolaşım) bozukluğu sonucu ağrılı durumlar olabiliyor!
Bilhassa, uzun süreli adele yorgunluklarında, adelelerdeki "Laktik asit" dolaşım ile uzaklaştırılmadan soğuk
etkisi ile damarlar daralırsa, bu laktik asit adelelerde kimyasal yanık ve ağrılar yapar.  

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2026 Saat 12:27
Hocam evet terli halde rüzgarda tutmayın demistiniz ama normalde soguktan hastalanmaz diye cokca uyarınızı görmüstüm. Detaylı acıklama için cok tesekkur ederimama sunu anlamadım yalınayak yere basınca bu gaz agrısına sebep olur mu? Yer soguk ve ıslaksa hava da soguksa özellikle.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2026 Saat 14:19
Şöyle oluyor; ayaklarınız soğudunda, oraya gelen kan da soğuyor. Bu soğumuş kan, venler (toplardamar) 
ile barsaklar civarına gelince, oradaki damarlarda daralma ve barsak çalışmasında farklılıklar oluşuyor.
Bunun sonucunda, karın ağrıları ve dışkılama hissi oluşur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat