Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

68 Yaş Kadın Zatüre Şüphesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=98599
Tarih: 20 Eyl 2026 Saat 01:13

Konu: 68 Yaş Kadın Zatüre Şüphesi
Mesajı Yazan: UzelSerhat
Konu: 68 Yaş Kadın Zatüre Şüphesi
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2026 Saat 11:44
Hocam merhabalar , annem hakkında sormak istiyorum 68 yaşında, uzun yıllardır sigara içiyor, yaklaşık 10 yıldır kalbinde stent var ve şeker yüksekliği nedeniyle takip ediliyor. Yaklaşık 20 gündür sol kürek kemiği arkasında aralıklı ağrı, son iki haftadır biraz iştahsızlık var. Genel durumu iyi, belirgin nefes darlığı veya ateşi yok. Kardiyoloji muayenesi ve EKG’sinde sorun görülmedi. Göğüs doktoru röntgende sol akciğerde bir gölgelenme görüp zatürre şüphesiyle 10 günlük Aksef 500 mg ve Macrol MR 500 mg başladı. CRP 22,9, sedimantasyon 43, WBC 9,6, hemoglobin 12,2, demir 28; önceki tahlillerinde de CRP yaklaşık 10 civarındaydı. Antibiyotiğe 15 Eylül gecesi başladı, kendisini daha iyi hissediyor ama ağrısı tamamen geçmedi. 28 Eylül’de kontrol röntgeni çekilip gerekirse tomografi planlanıyor. Tahlilleri ve röntgeni de gönderiyorum; sizin değerli yorumunuz nedir acaba bu konuda ? Çok teşekkürler

http://drive.google.com/file/d/17S1taL6xW3oMZK-t5tCp3Ud88huMUcCB/view?usp=sharing" rel="nofollow - http://drive.google.com/file/d/17S1taL6xW3oMZK-t5tCp3Ud88huMUcCB/view?usp=sharing

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2026 Saat 11:57
Yani, bir doktor nasıl bu kadar CAHİL olabilir, hayret bir şey!! 
1- Ateşi YOK! 
2- Akciğer Röntgeni; NORMAL!
3- 20. 03.2025'den beri antibiyotik gereken bir durumu olmamış! 
4- Zatürre; Röntgen den önce, dinleme ile TEŞHİS edilir! Solunum sayısı dakikada, 40'ın üstüne çıkar.
Salak salak tehis uydurup, salak salak ilaçlar yazıyorlar. Tipik Türk doktoru!
Verdiği HİÇBİR ilacı kullanmayın! 
Bir değil hem de 2 antibiyotik vermiş! 

Sırtta "küek kemiği" hizasındaki ağrı, "kulunç ağrısı olabilir. Önce biyi bir masaj yapın ve arkasından sıcak
 havlu koyun. 
Ağrı devam ederse. 1 veya 2 tablet Novalgin alsın. Günde 6 taneyi geçmesin.
Başka hiçbir ilaç gerekmez. 

Mesajı Yazan: UzelSerhat
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2026 Saat 13:29
Hocam, çok teşekkürler cevap için.
Aslında dinleme yapıldı, 'Bir sıkıntı yok' dedikten sonra 'Bir de röntgen görelim' demesi üzerine sol üstteki kısımdan şüphelendi. Sonra ben 'Başka bir şeyden mi şüpheleniyorsunuz?' diye sorunca, 'Önce bir antibiyotiklerle zatürre şüphesini giderelim' gibi bir şeyler söyledi doktor bey.Röntgende endişelenecek bir durum yok mudur o zaman? Bir de CRP ve sedimantasyon yüksekliğinin sebebi ne olabilir hocam? Teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2026 Saat 18:13
Hiçbir şey yok. Tamamı "üfürük"!!
CRP ile ilgili Türk doktor cehaletini eski yazılarımdan okuyun. 
CRP ve Sedim her zaman bakteriel enfeksiyonu göstermezler. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat