Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun tikalikligi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9883
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 21:26

Konu: burun tikalikligi
Mesajı Yazan: meral75
Konu: burun tikalikligi
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 15:16
merhaba Kadir bey,
oglum 10 aylik 3 gündür burnu tikali ve su seklinde akiyo sizin yazilarinizda ve cevaplarinizda oldugu gibi sadece burun damlasi kullaniyorum bide ihlamur cayi veriyorunm bilmem oda iyi gelirmi? benim sorum su üsüterek terleyerek hasta olunmaz bi yerden mikrop kapmasi lazim diyosunuz oglum hasta olan biriyle oynamadi, disarda üsüdü ondan olmusdur diyorumSmile tamamiyla yanlis bi düsüncemi? kendimden biliyorum soguk icince bogazim iltahaplanir üsüdügüm zaman nezle olurum fark etmeden birinde mikrop gecmismi oluyo terleme üsüme nezle girip olmayla alakasi yokmu aydinlatirsaniz sevinirim.. saygilar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 16:15
Eğer bu hastalıklar hakikaten "üşütme" ile olsa idi niye "Antibitotik" veriyorlar??? Ayrıca hiçbir tıp kitabında "üşütme" diye bir hastalık yok.Soğuk sadece sizin vücut direncinizi kırar ve mevcut mikropların hastalık yapabilmelerine uygun ortam yaratır.Soğuk tesiri ile boğazımızdaki damarlarda büzüşme, daralma olur, o bölgeye daha az kan ve dolayısı ile mikroplarla mücadele edecek maddeler daha az gelir,ortam mikrop lehine değişir.
Her mikrobun kuluçka süresi farklıdır.Bazen alındıktan 2 gün sonra hasta olursunuz. Gripal enfeksiyonlarda bu süre enaz 1 haftadır.
Hastalıkların kuluçka süreleri ile ilgili yazımı okuyun, daha geniş bilgi bulacaksınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat