Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Doğumdan sonra kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Mutlu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=993
Tarih: 05 May 2025 Saat 04:23

Konu: Doğumdan sonra kabızlık
Mesajı Yazan: mkeskus
Konu: Doğumdan sonra kabızlık
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2007 Saat 10:56
Merhabalar,
5 ay öncesi doğum yaptım. Doğumdan sonra kabızlık sorunu yaşamaya başladım. Önceleri hiç böyle bir sorunum yoktu. Emzirdiğim için ilaç kullanmak istemiyorum.Neler yapabilirim? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Smile
Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.HuseyinMutlu
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2007 Saat 11:56
Merhaba,

Emzirirken kabızlığın nedenlerinden biri yeterli sıvı almamanız olabilir. Bol su ile birlikte kuru kayısı(ara öğünlerde) ve kuru incir almalısınız. Kayısı kompostosu hem sıvı ihtiyacınız karşılar hem de barsaklarınıza faydası olabilir. Buna rağmen çözüm olmazsa bebeğinize zararı olmayan ilaçlar alabilirsiniz.

Selamlar

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2007 Saat 00:33
Ben de nacizane bir şey tavsiye edeceğim. Rezene çayı. Hem süt artırıcı hem de bağırsak çalıştırıcı özelliği var. Sabah kalkınca aç karnına bir fincan içersen iyi geliyor.

Mesajı Yazan: bengü
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2007 Saat 10:35
teşekkürlerWink

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2007 Saat 15:05
kabızlık için bi şurup var emzirken kullanılabiliyo . ben kullanıyom . mesela .istersen adını verimLOL sor doktoruna

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: hoşseda
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2007 Saat 17:43
Benim naçizane önerim de bağırsak hareketlerini düzenleyici yoğurtlar. Ben yovita alıyorum mesela şu sıralar bile. 
Ben sezeryanla doğum yaptım ve bu sorunum çok had safhadaydı; gaz birikimi kabızlık, çok acı çekmiştim 2-3 gün kadar. Kayısı ve ıhlamur çayı da iyi geliyor ama yoğurt çok etkili. Düzene sokuyor hemen. Ancak sürekli kullanım bebeği de etkiliyor. Şöyle ki; ben ilk haftadan sonra kullanmaya başladım ama hergün 1tane yerine sabah akşam yedim iyi geliyor diye. 1hafta sonra bebeğim ishal olmuştu bu yüzden. Abartmışım yani. Hemen kesmiştim. Bence hem günde 1 tane hem de ara ara kullanın.
Seda. 

-------------
http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat