Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzirme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9982
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 02:09

Konu: emzirme
Mesajı Yazan: su_2
Konu: emzirme
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2008 Saat 23:43
iyi akşamlar doktor bey.beni gerçekten çok rahatsız eden bir sorunum var.aydınlatırsanız çok sevinirim.
kızım 18 aylık hala anne sütü alıyor.ben emzirmeyi sadece geceleri yapmaya başladım ama kızım çok sık uyanıyor ve emmek istiyor her seferinde.emmekte sütümü içmek için değil iki kere çekip tekrar uyuyor.uyuduğu halde memeden ayırmam çok zor oluyor.orada uyumak istiyor.saat on buçuk gibi yatıyor akşam.oniki bir gibi kalkıp emiyor.tekrar üç dört gibi kalkıyor.sabahta bazen altı yedi gibi yine emmek istiyor.artık memeden ayırmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim.süt içiremiyorum hiç.biberonda doğduğundan beri kullanmıyor.süte alıştırmak için neler yapmalıyım.bu aylardan sonra biberona alıştırmaya çalışmak doğru olurmu?ya da yatmadan önce neler yapmalıyım ki tok tutsun?
şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2008 Saat 09:14
Anne sütünün size verdiği eziyet haricinde kimseye bir zararı yoktur. Eğer bu işten çok sıkıldı iseniz, bebeğin odasını ayırın, çok ciddi bir şekilde ağlamadığı sürecede pek yüz vermeyin, yanına gitmeyin. Sizi "yalancı emzik" gibi kullanmasına müsade etmeyin. Son öğün olarak muhallebi verebilirsiniz, yalnız pirinç ununu iyi pişirin.
Sütü soğuk verin, şeker onun tercihidir. Bardaktan vermeyi deneyin, olmuyorsa biberonla devam edersiniz. Bu işler okadar kolay değildir, sabırlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat