|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: psikolojiGönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 13:51 |
|
Hocam merhaba, öncelikle güzel bir gün dileğiyle size danışmak istediğim bir konu var. 6 yaşında bir oğlum var. bu sene 1.sınıfa başladı. zaten 2 yıldır kreşe gidiyordu. ama okul başladığından beri annemi çok özledim deyip okula ağlayarak gidiyor. bir de çok duygusal bir çocuk kurallara çok uyuyor her şeyde kendisini suçluyor. ben başka bir şeye kızsam bile özür dilerim anne diyor. yere birşey döküyor biliyorum anne çok kızacaksın çok özür dilerim diyor korkarak. bu aralar sürekli ben size çok fazla geliyorum değil mi anne en iyisi ben gideyim diyor. bu gitme lafı sürekli ağzında. çok üzülüyorum. oğlum çok çabuk konuştu ve davranışları hep yaşıtlarından öndeydi ben de belki farkında olmadan ona daha büyükmüş gibi davranıyorum. bazen birden kızdığım oluyor. kendimi çok suçluyorum böyle davranmasının ve hissetmesinin sebebi ben miyim diye. belki önce kendim bir psikoloğa gitmeliyim ama oğlumu bir danışmana götürmelimiyim? çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 19:42 |
|
Takmayin, hic dikkate bile almayin, sanki duymamis gibi yapin... Yoksa size cok iyi "manipule" eder... Okula gidilecek!!!! Baska yolu yok... Tutarli davranin ve ASLA taviz vermeyin.
|
|
![]() |
|
ayemel
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2014 Saat 10:46 |
|
Hocam benim kızım 3 yaşında. Son dönemlerde herşeye ağlama huyu başladı. Ağzını aça aça bağırarak ağlıyor. Normalde hep konuşarak iletişime geçen hemen hemen hiç ağladığını bilmediğim bi çocuktu. Ama 2 aydır sabah kalkalım diyorum ağlıyor, elinden birşey düşürüyor ağlıyor, yani çok gereksiz yere hemen açıyor ağzını...
Neden yapıyor, bizde mi var bi hata, onun geçiş dönemi mi?? Bir kere babası ona baya kızmış böyle yaptığı için, poposuna bi tane de yapıştırmış... Şimdi ağladığı zaman bak üçe kadar sayıyorum sonra ne olacağını biliyorsun deyip tehdit vari susturuyoruz. Ama pek doğru yaptığımızı sanmıyorum. Ne yapmalıyım??? :(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2014 Saat 22:21 |
|
Yoo. Yanlis yapmiyorsunuz. Bazi cocuk bu sekilde anlar. Her cocuga ayri muamele!!!
Sopayi 1 defa kullanin, sonra duvara asin, gerektiginde; "-Bak sopa!!" deyin, yeterli olur. Dedigim gibi HER COCUK bir degildir... Bazisinin resmen sirti kasinir. Esas muhim olan, annelerinizin sizleri yetistirdigi gibi yetistirmenizdir... Gozune baktiginizda, ne zaman misafire kahve tutulacak, ne zaman seker tutulacak, hemen anlardiniz... Bu sebeple, birazda annelerinize sorun, cocuk nasil yetistirilir diye.... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 19:02 |
|
Seneler evvel, Gulse Birsel cok guzel bir yazi yazmisti bu hususta... Bulabilirseniz, onu okuyun..
Tabii, her zaman soyluyorum, cocukla; "Boks maci" yapmiyoruz, fiziksel olmaktan ziyade, onur kirici "sopa" .....Anlatabildim herhalde.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|