|
Pth yüksekliği |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
alev-kerem
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 05 Ara 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Puanlar: 529 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 16 Dakika önce Saat 14:23 |
|
https://hizliresim.com/f0z1t4t Merhabalar hocam kayınvalidem agrilariyla basedemedi çocukları da ihmal etmeyelim diyip Antalya eğitim araştırma endokrine de göründüler git gel kan al ultrason mr derken biyopsi de yapılmış. Bana yollanan evrakları ve süreci yazdıkları şekilde size aktariyorum. Söylediğiniz şekilde ampulleri ben icirdim hala devit 28 . Yaşı 77 oldu bu tabloda ameliyat gerekli mi ? Kanser değil, ilaç tedavisi yok mudur? (Antalya manavgatta pth 307, ca 11.93 çıkıyor. antalya eğitim arastirmaya endokrine gidiyorlar orada tiroid us ve paratiroid sintigrafisi çekiliyor. tiroid us de multinodüler en büyüğü 9x14mm nodül çıkıyor paratiroid sintigrafisinde paratiroid adenomu izlenmiyor endokrin doktoru sintigrafide paratiroid adenomu çıkmamasını uyumsuz bulup önce nodülden örnek alarak pth baktırıyor orda da pth 1222 çıkıyor bu sonuçtan sonra da aynı nodülden biyopsi alıyor ve sonucuyla genel cerrahiye gidin diyor biyopsi sonucu bethesda 2 benign folliküler nodül çıkıyor) Devit eksikligini başka postta takip ettiniz hocam hatırlatmak için ekliyorum Anormal D vitamin düşüklüğü var. Bu sebeple, " Parathormon" anormal derece artmış. Acilen 1 ampul Dvit3 ampul kırıp, içirin. 1 ay sonra tekrar içirin ve Aralık ayında D vitamini ölçümü yaptırıp bana yazın. Büyük ihtimal ile yetmeyecek. Eklem şikayetleri tamamen kemiklerdeki erimeler bağlı! Sakın tek ayak üstünde durmasın, yoksa Femur boynunda kırılma olur.
Düzenleyen alev-kerem - 5 Saat 8 Dakika önce Saat 18:31 |
|
|
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 52 Dakika önce Saat 18:47 |
|
Tahmin ettiğim gibi AZ gelmiş.
Tekrar 1 ay aralar ile toplam 3 ampul Dvit3 içsin ve Haziran ayında tekrar D vitamini ölçtürüp bana yazın. D vitamin seviyesi; 50-100 aralığına gelmediği sürece, PTH düzelmez. Başka sebep aramayın. Bu US, Sintigrafi, Tomografi size hiçbir fayda sağlamayacak. Hiçbir yere gitmeniz de gerekmez. 70'li yılardan beri Türk Tıp fakültelerinde; Fizyopatoloji dersi okutulmadığı için, bu mekanizmaları bilen doktor bulamazsınız!!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|