Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - rahat ve kolay bir doğum için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konurahat ve kolay bir doğum için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4271
Mesajın Direkt Linki Konu: rahat ve kolay bir doğum için
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2008 Saat 23:37
Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.
-Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
-Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
-Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
-İki ağrı arasında düzenli nefes alıp vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
-Zamanı gelmeden ıkınmayın.
-Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenardan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
-Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
-Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
-Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
-Derin derin nefes alın.
-İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
-Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
-Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum normaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
-Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.
UNUTMAYIN !

Bu bilgiler doğrultusunda göstereceğiniz gayretlerle rahat ve kolay bir doğum yapabilirsiniz!
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2008 Saat 02:33
valla bunların hepsini yaptım arkadaşlar tavsiyem ıkınmaları uygularken doktorunuza yada ebeye rahimin açılıp açılmadığını sorun benim 5 cm açıkldı fazla açılmadı ben ıkındığım için ve rahim açık olmadığı için oğlum kendini ittikçe başı uzamaya başladı çünkü ıkındıkça çıkmaya çalıştığı o kemiklerin arasından geçemiyodu ve ben bunu çok geç öğrendim doğduğunda başı çok sivrilmişti allahtan ki yumuşak yapı olduğu içinbdüzeldiiiiiiiiii
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2008 Saat 15:50
sağol canım paylaştığın için Wink
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2008 Saat 17:50
Orjinalini yazan: ayca ayca Yazdı:

valla bunların hepsini yaptım arkadaşlar tavsiyem ıkınmaları uygularken doktorunuza yada ebeye rahimin açılıp açılmadığını sorun benim 5 cm açıkldı fazla açılmadı ben ıkındığım için ve rahim açık olmadığı için oğlum kendini ittikçe başı uzamaya başladı çünkü ıkındıkça çıkmaya çalıştığı o kemiklerin arasından geçemiyodu ve ben bunu çok geç öğrendim doğduğunda başı çok sivrilmişti allahtan ki yumuşak yapı olduğu içinbdüzeldiiiiiiiiii

peki doğum esnasında sanırım nefes al nefes tut gibi komutlar veriyolar dimi?peki nefes burundan mı ağızdanmı?garip bir soru oldu biliyorum ama benim allerjimden dolayı burnumun teki mutlaka tıkalıdır...düşünüp dururum bunu...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
FİNCAN34 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 851
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 14:36
bende dogum masasına yatınca ebeye şeydedım komık olacak ama bana tagrıf et nasıl doguracam nerden tutacam nasıl ıkınacam tabı acemılkı bırde ıstenmeyen erken dogum başladı sıtres hepsı var sonra tagrıf ettı ıkınmayı 5  10 ıcınde dogurdum tabı kılosu az oldugundan kolay oldu
Yukarı Dön
zeynep Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

canım oğlum Mehmet Efe'm

Puanlar: 5365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 01:31
nette araştırma yaparken kolay doğum başlığı altında şunlar yazılıydı
-doğuma son 1-2 hafta kala sürekli maydonoz suyu için
-eşinizle düzenli ilişkiye girin
-düzenli duş alın
-bacaklarınızı karnınıza çekin bırakın
işe yararmı bilmiyorumSmile
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 09:29
maydonuz rahim suyunu azaltıyo diye biliyorum ama son zamanlarda faydası olurmuki Big%20smile
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 11:53
nazcım inan  yazıyı okurken sanki ardayı doğurduğum anı tekrar yaşadımConfused evet yazılanlar çok doğru sakın hanımlar sancı çekerken ıkınmayın derin derin nefes alın ( tabii o sancıyı çekerken bunu yapmak biraz zor ama bebeğinizin sağlığı için bu şekilde yapmak zorundasınız) burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan verin ben sunni sancıyla doğurdum sancı esnasında farkında olmadan ıkınmışım ve bebeğin kafası hazneye girmiş doktorum sen ıkınıyormusun dedi bilmiyorum ki ne yaptığımı sancı gelince dedim sakın ıkınma bebeğin kafası şişmeye başlamış dedi derin derin nefes al dedi böyle giderse seni sezeryana almak zorunda kalırım dedi tabi böyle deyince daha dikkat ettim ve derin nefes aldım sonraki dr un kontrollünde beğendi güzel dedi dediğimi yapmışsın dedi ve çok şükür sağlıkla ardamı aldım kucağıma ama doğduğunda başı hafif şişmişti ama şükür ertesi güne geçti....

ıkınma anın da da sakın bağırmayın hanımlar yoksa gücünüz bağırmaya gidiyor ve bebeğin doğması zorlaşıyor geçikiyor bağırmadan sadece ıkının doğumunuz daha kolay oluyor ben hiç bağırmadım 4. ıkınmamda ardam çıktı hemen çok kolay oldu doğumum inşallah kızımı da kolay doğururum....

allah hepimizin yardımcısı olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.