Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - REFLU ve KOLIK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuREFLU ve KOLIK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 4567>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haticeirmak Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 506
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2008 Saat 09:25
bi de ilk zamanlarda bğırsak masajı yaptırıyoduk biz, o da alttan gazını çıkarmasına yardımcı oluyodu, bebek açken, bacaklarını karnına ve bağırsaklarına değidirerek yuvarlak kavisler çizecek şekilde yavaş yavaş bağırsağına masaj yapıoduk, bu sırada hem bağırsak yumuşadığından hem de bebğin ayakları havada olduğundan alttaki gazı da rahat çıkabiliyodu...bilmem anlattıklarımdan nası bi şey olduğu tam anlaşıldı mı bilmiyorum amaLOLama dernerseniz sakın çok bastırmayın karnına yavaş yavaş yapın
Yukarı Dön
didemkız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 129
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2008 Saat 16:28
İlginiz için tşkler söylediklerinizi deneyeceğim.Benimde tek tesellim bi süre sonra geçeceği.Yoksa dayanmak mümkün değil.Umarım en kısa zamanda geçer artık annemde gitti arada gelirim dedi ama kalmayacak.Allah yardımcımız olsun kızım acı çekerken ben ondan çok çekiyorum.Ama yinede allaha çokşükür başka şikayetimiz yok.
Yukarı Dön
heryilmaz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 778
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 00:10
biz daha yeniyiz ama aynı sorunlar bizde de var
kurulu saat gibi üstelik 22.00-23.00 gibi başlayıp 2.00-3.00 gibi bitiyor Dead
gündüzleri gece olduğundan daha az oluyor
gaz için zinco kullanıyoruz reflü için şurubumuz var ama ben vermiyorum
gaz için karın masajı ve bacak hareketlerini yapıyoruz .özellikle her emzirmeden sonra gazını çıkarmaya dikkat ediyorum
reflü içinde yatağının baş kısmını yükseltmeni ve yan yatırmanı tavsiye ederim
ilaçlardan daha etkili oldu..
birde bebeği az ama sık beslemeyi öneriyorlar ama ben bir bunu beceremedim daha LOL
geçmiş olsun canım tabi birde Allah çooookkk sabır versin Smile
Yukarı Dön
nellyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2009 Saat 12:57
Benim bebeğimde çok kusuyor. Acaba reflüsü olabilir mi?  Emdikten sonra muhakkak bir miktar süt ksuyor çünkü.  :((
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2009 Saat 13:21
İşte bizim mecburen uzmanlık alanlarımızdan olmuş konu: KolİK
Halen Alp'te zaman zaman oluyor, 40 günlükten itibaren kök söktürdü bize. Hatta bir gece günlerdir hiç uyumamışım artık yerler sallanıyorduConfusedAlp' in anlamı kahraman, savaşçı. Eşim dedi ki ilk kurbanları biz olduk ve koptum kahkaha... neyse gelelim yaptığımız çalışmalara; sizin yazdıklarınıza ek olarak,
Nurse Har..'s diye bir şurup var tamamen bitkilsel deneyinWinktam adını yazmadım ama eczaneler ve bazı bebek malzemesi satan yerler bilir.
saç kurutma makinesi krizin tavan yaptığı yerde can kurtaran oluyor. o ses anne karnındaki sese çok yakınmış, bebek kendini güvende hissedermiş, ayrıca karnına uygun sıcaklıkta tuttuğunuz çabuk bir ısı kaynağı oluyor. Isı sayesinde gaz çabuk çıkıyor, bebeğinizi kucağınıza alın sarın sarmalayın, öpün okşayın, ona geçeceğini söyleyin, hepsi bitecek çok mutlu olacağız falan diyin, bence anlıyorlar. Sabırlı olmak çok önemli. Doktorumuza sorduk saç kurutma makinesini, zararı yok, bebeğiniz nasıl mutlu oluyorsa dedi. Aynı şekilde elektirkli süpürge, çamaşır makinesi sesi de duydum. Bir de gaz çıkarmasını kolaylaştıran bir hareket var; bacaklarını yukarı kaldırın altını açtığındaki gibi 2-3 kere ittirin. Gaz çıkıyorSmile
Nelly, her bebek beslendikten sonra biraz kusar korkma. eğer bebeğin kilo alımı, gelişimini etkilemiyorsa, doktorlar kusmaları normal kabul ediyorlar. benim oğlum şakur şukur kusuyordu, artık nispeten azaldı, gelişimin etkilemediği için herhangibir tedavi olmadı. çok emiyor olabilir. Alp hep emmek isteyen bir bebek, artık 3 saatte bir emiziriyorum ve kusmalar da azaldı
Yukarı Dön
fatma onur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 09:45
benim bebeğim de bugün 36 günlük,13 14 günlükken kolik sancısı başladı doktor kolik dedi ama dayanılmaz bebek ıkınmalardan sancılardan ememiyor sürekli ağlıyor çok üzülüyorum aç kalacak diye. ben de süt pompası aldım kendimi sağıp o şekilde zar zor yediriyorum.Bu şekilde olan anneler siz ne yaptınız bu durum ne zaman geçecek çok huzusuzum bebeğim normal ememediği için sütüm kesilir mi diye. kendimi sağıyorum makineye kesilirmi acaba lütfen bişeyler yazın.Didemkız sen ne yaptın aynen senin bebeğin gibiydi benim bebeğimde, nasıl geçti seninki lütfen yaz moralim bozuk hem de çok ilk bebeğim deneyimsizim yalnızım acilll

Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 10:10
Orjinalini yazan: fatma onur fatma onur Yazdı:

benim bebeğim de bugün 36 günlük,13 14 günlükken kolik sancısı başladı doktor kolik dedi ama dayanılmaz bebek ıkınmalardan sancılardan ememiyor sürekli ağlıyor çok üzülüyorum aç kalacak diye. ben de süt pompası aldım kendimi sağıp o şekilde zar zor yediriyorum.Bu şekilde olan anneler siz ne yaptınız bu durum ne zaman geçecek çok huzusuzum bebeğim normal ememediği için sütüm kesilir mi diye. kendimi sağıyorum makineye kesilirmi acaba lütfen bişeyler yazın.Didemkız sen ne yaptın aynen senin bebeğin gibiydi benim bebeğimde, nasıl geçti seninki lütfen yaz moralim bozuk hem de çok ilk bebeğim deneyimsizim yalnızım acilll

canım benim allah kolaylık versin...öncelikle sabır....üçüncü ay biter bitmez herşey değişiyor...bugünlerin geçeceğini hiç aklından çıkarma ve üzüntünü bebeğin hissetmesin...sütüm kesilecek diye endişelenme aksine daha çok olacak diye motive et kendini bu çok önemli...

elinden geldiğince bebeğini emzirmeye çalış...aç kaldığını top top kaka yaparsa anlarsın....

sancılı olduğunda karın üstü koluna yatırıp sağa sola sallamak iyi geliyor gazı da çıkıyor...
ağladığı zamanlar neler yaptığını yazda senin yapmadıkların bizim bildiklerimizi yazalım daha faydalı oluruz...

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
fatma onur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 12:20
öncelikle teşekkür ederim msjımı cavapladığın için. Emerken birden sancı geliyor kıpkırmızı kesiliyor. ıkınıyor sanki kakasını yapamıyor gibi bağırsaklarından sesler geliyor gurul gurul.tabi böyleyken de ememiyor ağlıyor da ağlıyor ancak kendimi sağıyorum rahat bir anını bulduğumda zar zor sağdığım sütü içiriyorum bu hep böyle.bebeğim zayıf değil. doğum kilosu 4010 ve boyu 52 cm idi şimdi 36 günlük dün sağlık ocaında ölçtüler elbiselerini düştükten sonra kilosu 6050 boyu 61 cm idi. bu kolik bni yedi yedi ne yapıcam böyle

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 4567>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.