| 

| 

Yanıt Yaz  
   | 

| Yazar | |

didemcan  

Üye  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkürler(0)
      Alıntı   Cevapla

Konu: Ritmik tekrar eden ateşGönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 14:22  | 

| 

5 yaşında oğlum tam altı haftadır 7 günde bir ateşleniyor. her pazar yada pazartesi akşamüstü üşümeyle ateş yükselmeye başlıyor.Ateş kulaktan 38.6 -39 a kadar yükseliyor ve yaklaşık 10-12 saat içinde tamamen kendiliğinden geçiyor hiç bir ilaç vermiyorum. geçen hafta çocuk hematologuna götürdüm  götürdüğümde hafif ateşi vardı yapılan tahlillerde sadece Crp 70 sedimantasyon 30 cıktı bunlar yüksek sadece bunun dışında bütün değerler normal wbc de 12.000 cıktı. Başka hiç bir belirti yok ne halsizlik ne iştahsızlık sizce neden olabilir başka araştırılması gereken bir şey olabilir mi:( Ateş en fazla 39 oluyor ama 39 olduktan 1-2 saat sonra düşme eğilimine giriyor. 

Düzenleyen didemcan - 18 Ara 2015 Saat 14:30  | 
 |
| 

DİDEMM

| 
 |
![]()  | 
 |

Dr.KadirTugcu  

Uzman  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı Dr.KadirTugcu 
     Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  
      Teşekkürler(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 19:21 | 

| 

5 yas icin; 15.5 ustu antibiyotik gerekir.  PFAPA olabilir. Bir defa; 1 Ampul; Prednisolon 25mg/ml   ignesinden yaptirin. 

| 
 |
![]()  | 
 |

didemcan  

Üye  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkürler(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 21:14 | 

| 

Hocam cevabiniz için çok teşekkürler 5 yıldır sizi takip ediyorum fikirleriniz benim icin onemli. Periyodik ateş sendromunu bende düşündüm ama okuduğum kadarıyla ateş atakları bu kadar kısa surmuyor  ateş 3-4 gün ve daha uzun aralıklarla 21 günde bir ve diger hicbir semptom bizde yok .Yinede denemek için igneyi yaptıracak olsam ateş anında mi yaptırmak gerekir ateş genelde akşam olup sabah bitiyor. Başka kötü bişey olma ihtimali yoktur değil mi:(

| 
 |
| 

DİDEMM

| 
 |
![]()  | 
 |

Dr.KadirTugcu  

Uzman  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı Dr.KadirTugcu 
     Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  
      Teşekkürler(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 21:40 | 

| 

Bir daha ates oldugunda yaptirin.  Cok farkli sekilleri vardir. 
 Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2015 Saat 21:41  | 
 |
![]()  | 
 |
    Yanıt Yaz  
   | 
  |
|       

Tweet   	
    | 

| Forum Atla | Forum İzinleri  ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma  | 

|