Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - rota aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumrota aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep canan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep canan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: rota aşısı
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2015 Saat 16:50
Hocam merhabalar,
4 gün önce oğlumun 1 aylık aşısı yapıldı oradaki görevli hemşireye 2. ay aşılarıyla birlikte rota aşısı yaptırmak istediğimi söyledim.
Bana söylediği''Güneydoğuda bulunmayacaksanız hiç yaptırmayın çünkü orada çok göç var ayrıca 2.ay aşılarıyla birlikte çok ağır olur çocuk hırpalanır çok istiyosanız başka vakit yaparız ''dedi.
Bende aşının oral olduğunu 2 ayrı markası olduğunu biri 2 doz biri 3 doz dedim aynı gün bişe olmaz diye biliyorum dedim sonra bana''Bilmiyorum daha önce yapmadık '' dedi şaştım kaldım.Bende daha önce bilmediğinizi söylesenize dedim.
Hocam bulunduğumuz yerde biri özel biri araştırma 2 hastane var özellikle çocuk hast. konusunda bir halt bilmiyorlar acaba bu aşıyı kendim içirebilirmiyim.
Hocam aşı hakkında beni bilgilendirirmisiniz şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118467
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2015 Saat 19:35
Her zaman soyluyorum.. Turkiye'nin Saglik elemanlari kadar cahil ve aptal olanlarini dunyada arasaniz bulamazsiniz.. Goruyorsunuz; hem asi hakkinda en ufak bir bilgisi yok, nasil yapildigini bile bilmiyor, hemde, ukalalik yapiyor..

Evet, asi agizdan iciriliyor.
1- Iki dozda yapilan, RotaRix asisinin on hazirligi oldugundan sizin kullanimiza uygun degildir.
2- Uc dozda icirilen; RotaTeq asisi, kullanima yani icirilmeye hazir haldedir. Kapagi acmadan evvel tersine bukerseniz, uc kisim delinir ve icime hazir hale gelir. Uc kismini, emzik gibi agizina sokun, tadi cok guzel oldugundan sapur-supur tek damlasini bile telef etmeden icer.
3- Bu asi Turkiye'ye geleli 10 seneyi buldu, hala Saglik calisanlari ve en muhimi; bunlara egitim veren, OKUZ BASLARIN bu asidan haberleri yok..
4- Rota asisini, (RotaTeq) 2. ay asilari yapildigi gun, icirin. Aralari; 1 veya 2 ay olabilir, onemli olan, 8.5 aydan evvel son doz verilmis olmalidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eki 2015 Saat 19:36
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.