Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - saç dökülmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusaç dökülmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 21:34
benim oglum 4.5 aylik oldu...iki aydir inanilmaz dokuluyo...hatta alnima yakin yanlarda acilma bile oldu....sacimin yarisi gitti....herkez normal diyor...acaba bi vitamin eksikliginden mi boyle oluyor acaba....doktora danisaniniz varmi...insallah saclarimiz yerine gelir...bebislerimiz iyi olsunda....
Omrum
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 21:46
kızlar bence vitamin desteği şart ama bebişlere verdiğimiz vitaminleri de bizim kullandıklarımızla karışmamasında yarar olduğunu söylemişti çocuk doktorum. Yani emzirme döneminde sadece. Mesela ben vitamin içinde demir içeren birşey alıyorsam biraz azaltmam daha iyi olurmuş. Yoksa demir fazlalığı kabızlığa neden olurmuş. Vitamin kullanmak şart. Biz anneler açısından da. Çünkü bebek annedeki tüm vitaminleri emerken alıyor. Böylece ben de bıraktığımdan beri iki kez hastalandım. Kendinize dikkat edin kızlar.
Duygu sen saçlar için bi doktora sordun mu canım? Vitamin eksikliğinden olmasın. A bir de yumurta beyazının saçları döktüğünü söylemişti doktorum. Bunu bir araştır istersen.Clown
Yukarı Dön
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 22:08
benim doktorum dogumdan sonrada...hamilelik boyunca kullandigim vitamini vermisti ..multi vitamin...3 ay kullandim sonra birakmistim....belkide bu nedenle dokulme yogunlasti....ilk aylarda dokulmedi cunku iki aydir var...oglusum emmiyorda beni eger emmekle alakaliysa...cunku daha once sac dokulmesinin hangi vitamin hatirlamiyorum ama bir vitaminin eksikliginden dolayi oldugunu okumustuum

Düzenleyen KEREMIM - 15 Ara 2007 Saat 22:11
Omrum
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 22:16
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

benim doktorum dogumdan sonrada...hamilelik boyunca kullandigim vitamini vermisti ..multi vitamin...3 ay kullandim sonra birakmistim....belkide bu nedenle dokulme yogunlasti....ilk aylarda dokulmedi cunku iki aydir var...oglusum emmiyorda beni eger emmekle alakaliysa...cunku daha once sac dokulmesinin hangi vitamin hatirlamiyorum ama bir vitaminin eksikliginden dolayi oldugunu okumustuum
Emmekle alakalı değil de canım. Hamilelikte benim hiç dökülme olmamıştı. Doktorum hamilelik sonrası yenilenme olarak bak olaya demişti. Vitamin desteği ile azaltabilirsin ama yine de o dökülme çoğu kadında olabiliyor. Yani normal. Vitamini ben de kestim ama çoğu olayda faydalı oluyor doktoruma sorup yeniden vitamine devam edeceğim. Çünkü çok sık hastalanmaya başladım ben de. Ama şükür saç dökülmem 6. ayda doğum sonrasında kesilmişti.
Yukarı Dön
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 22:32
dokulmenin kesilmesine sevindim...dedigin gibi vitaminle belki alakali belki degil ama vitamin sart....vucudumuzdan bircok sey gidiyor...dogum sonrasi dislerini kaybeden arkadasim olmustu....bende 10 gyundur kullaniyorum...biliyosun oglusum beni emmiyo...artik pompada fayda etmiyo..3 saatte 30ml anca cikiyo...sutun yemeklede alakasi yok bunu anladim ...inanilmaz kilo aldim son bir ayda...yavas yavas vermeyi dusunuyorum...vitamin alarak yemeyi biraz kesicem....ne kadar basaririm bilmiyorum ama...
Omrum
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2007 Saat 01:53
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

dokulmenin kesilmesine sevindim...dedigin gibi vitaminle belki alakali belki degil ama vitamin sart....vucudumuzdan bircok sey gidiyor...dogum sonrasi dislerini kaybeden arkadasim olmustu....bende 10 gyundur kullaniyorum...biliyosun oglusum beni emmiyo...artik pompada fayda etmiyo..3 saatte 30ml anca cikiyo...sutun yemeklede alakasi yok bunu anladim ...inanilmaz kilo aldim son bir ayda...yavas yavas vermeyi dusunuyorum...vitamin alarak yemeyi biraz kesicem....ne kadar basaririm bilmiyorum ama...

Canım benim umarım sorunların çözülür en kısa süre içinde.Clown Kilo vermek kolay değil ama hamişlik sonrası kolaydır. Verirsin üzülme.Approve
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2007 Saat 14:06
Saç dökülmesi için geçen ay doktora gidip tüm testlerimi yaptırdım. Hepsi normal çıktı. Guatr olabilir dedi. O da saç dökermiş. Ama Allah'a şükür çıkmadı. Doktorum emzirmenin yan etkisi olarak açıkladı bu dökülmeyi. Hormonal bir olay dedi. Yaptığım diyetle de alakalı olarak da dökülmenin artabileceğinden bahsetti. Oysa artık diyet yapmıyorum. Sadece porsiyonlarımı küçülttüm o kadar.Yeni çıkan saçlar olması yine de moralimi düzeltiyor bir açıdan. Saçlarımı kestirmiştim o zaman biraz azaldı ama bir süre sonra tekrar arttı dökülme.
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2007 Saat 14:10
Bu arada vitamin veya herhangi başka bir ilaç kullanmıyorum. Keremim senin yazdıklarından yanlış mı anladım bilmiyorum ama vitamin alarak diyet yapılmaz. Çünkü birincisi vitamin iştah açabilir, ikincisi ise hiçbir hap besin maddelerindeki tarzda vitamin içeremez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 8>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.