Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sadece gece uykuda hırıltı ve arasıra zor nefes?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sadece gece uykuda hırıltı ve arasıra zor nefes?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Mar 2020
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rec Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sadece gece uykuda hırıltı ve arasıra zor nefes?
    Gönderim Zamanı: 01 Tem 2022 Saat 01:39

Hocam ikizlerim 7.5 yaşındalar. Ben kızlarımızı sizlerin tavsiyeleri ile bugünlere kadar getirdim. Hatta foruma 6.5 yaşına gelene kadar üye olmadım. Hep eski konu başlıklarını arşivleri okuyup, kendi hastalık verilerimizle uyumlu olanları bulup, ona göre tedavi uyguladık eşimle. “Nasıl yani bu yaşa kadar hiç mi antibiyotik kullanmadılar?” sorusunun üstüne “Hadi canım kulakları da mı ağrımadı sanki?” dediklerinde, sizin “hayat kurtaran illiadin pediatrik damla ve 2 damla ve aynı tarafa döndürüyoruz 2 dk bekliyoruz” şeklindeki altın bilgi geliyordu aklıma. Öğretmenim, çevremdekilere de sizleri hep anlattım, soranlara tavsiye isteyenlere tüm bilgilerimi aktardım. Öncelikle bunlar için teşekkür ederim.

 

Ancak 8 aydır yani Kasım ayından beri bir tablo ile karşı karşıyayız. İkizimizden birinde bu sorunu yaşıyoruz. Öncelikle kış başında havaların soğuması ile bolca burun akıntısı (katı bazen akmayan yapışkan, beyaz-sarı koyu kıvamlı) ile boğuştuk. Serum fizyolojik ile günde 3-4 kez burun doluyor, biz boşaltıyoruz falan. Bu kış boyunca devam etti çoğunlukla. Ancak geceleri de uykuda bunun onu rahatsız ettiğini farkettim. Hırıltılı nefes alıyor, zaman zaman nefesi kısa süreli iyi alamadığı için daralıyor gibiydi. Sonra uykudan kaldırıp, serum fizyolojik yapıp burnu boşaltınca devam ediyordu uyumaya. İlk defa bu kış artık uzun süren ateşli gripler geçirmedik. En fazla 2 gün. Güzel bir kış dönemi geçirdik birinci sınıfa başlamalarına rağmen. Ancak kışın sonu Mart – Nisan – Mayıs aylarında bu tablo biraz yoğunlaştı. Kendisi de bıktı burnuna o fıs fıs %0.09 luk tuzlu suyu sıktırmaktan. Ben ısrarla yalvar yakar hep temizleyip gönderdim okula. Okuldan geldiğinde yine burun dolmuş, ağzından nefes aldığı belli şekilde konuşuyordu. Kendisi de farkındaydı ama temizlemekten sıkılmıştı burnunu. Bu 3 ay falan sürdü. Mayıs ayında artık bir hafta 10 gün gözlerimiz de yaşlanmaya başladı. Gözler burundan dolayı hayli kısıldı. Doktora gittik. Dinledi, alerjik rinit dedi. Ne ateş ne başka bir şey. Hatta gündüzleri bu şikayetlerden hırıltı nefes darlığı vb. hiçbiri yok. Sadece burun tıkanıklığı ve gözler.  Kızlar aktif sporcular ve haftada 2 * 3 = 6 saat ritmik jimnastiğe gidiyorlar. Öğretmenleri “bunlara 2 saat yetmiyor. Herkes yıkılıyor ama bunlar hala devam edelim diyorlar” şeklinde geri dönütler veriyorlar. Yani bu sorun onun spor aktivitelerini bile etkilemedi. Tabiri caizse sümüklü sümüklü gezdi. Ancak gece yaşadığı durum biraz beni endişelendirdi. Hala daha öyle. Gündüz hiçbir sorunumuz yok. Ama gece zaman zaman artan hırıltı, nefes almakta ara ara (20-30 dk bir rahatsızlık durumu) bizlere acaba bir şey mi kaçırıyoruz dedirtiyor. Yani ateş yok, gündüz hırıltı da yok, yaşamı etkileyen bir semptom da yok. Ama gece yaşanan bu durum ve gündüz sümüklerle boğuşmak artık başlık açma ihtiyacımı doğurdu. Ara ara rahatlatmak için sıcak su buharı yapıyorum. Zaten banyo yaptığı gece biraz daha rahat uyuyor. Ama yine de hırıltı ve gece rahatsızlığı zaman zaman artan-azalan şekilde devam ediyor. Bu 7-8 aylık süreçte alerjik bir duruma yoruyorum. Sizce problem ne olabilir? Bu durum normal midir? Doktorumuz alerjik rinit olarak tanımladı. Ekstra bir işlem yapmamıza gerek yok dedi. Serum fizyolojik, çok tıkanırsa illiadin, coldmix ve sıcak su buharı… Bol güneş hareket… Şu da olabilir dediğiniz bir durum var mıdır? Endişelenecek?

 

Çorlu gibi ülkenin en kötü hava kalitesine sahip bir sanayi şehrinde yaşıyoruz. Ben bu yaşadıklarımızı biraz ona yorar oldum. Özellikle sabah saatlerinde dışarda çok kötü hava kirliliği oluyor ve günün en güzel saatleri kokudan dolayı cam bile açmıyoruz. Çevremiz, sizin “o kullanmayın geçici rahatlık verecek sonrasında her 15 günde bir hastane hastane gezeceksiniz” diye uyardığınız ilaçlardan kullanan arkadaşlarla dolu. Hatta bir meslektaşımın, çocukları için en ufak bir hastalıkta “çakıyoruz havayı bakıyoruz keyfimize” gibi iğrenç diyaloglarını bile duydu bu kulaklar. Onlar bizim emanetlerimiz. Oyuncak veya makine olmayan bedenlerinin geri dönüşü olmayan tedavilerle, ne kadar sağlıksız bedenlere dönüştürüldüğünü düşündükçe kahroluyorum. Neyse…

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2022 Saat 09:58
1- %0.09 değil!!!  Binde 9 = %0.9  şeklinde yazılır. Yanlış olmasın! 
2- Türk doktorları sahtekar oldukları için, ASLA Grip teşhis etmezler. Onlara göre her öksüren çocul, Astım 
veya allejiktir!  Bu sahtekarlara inanmayın. 
3- Okula her başlayan  çocuk  bu dönemi bu şekilde geçirir. (Evde okula giden kardeşi olanlar hariç)
3- Evet, sıcak buharlı banyo veya doğrudan sıcak su buharı uygulaması iyi gelir.
4- " Doktorumuz alerjik rinit olarak tanımladı." Zaten başka bir HALT bilmezler. Ya astım derler, ya da Allerji! 

Yukarı Dön
rec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Mar 2020
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rec Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2022 Saat 21:39
Peki hocam bu kadar uzun süren bir semptomun sebebi ne olabilir? Yani aldığı bir grip virüsü ile aylarca onu ara ara etkileyen bu durum normal midir? Açıkcası endişeli bir durum olmadığını düşünüyoruz ama yine de nelere daha dikkat ederek bu problemin de üstesinden gelebiliriz? O' nun cevaplarını arıyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2022 Saat 09:15
Bazı virüsler, uzun süreli hastalık yaparlar. Önemli bir şey değil. Bilhassa ateşsiz hastalık yapan Grip virüsleri, bağışıklık sistemi bu virüsleri adam yerine koymadığı için uzun sürer.
İyi tarafı; vucutta böyle kıytırık bir virüs varken, en kuvvetli virüsler bile vücuda giremezler. 


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Tem 2022 Saat 09:16
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.