|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Tem 2015 Saat 21:41 |
Hocam kızım 44 aylık ve kreşe gidiyor bundan 2 hafta önce kusma ateş ve ishal vakamız olmuştu. Hepsi geçti biz kreşe gitmeye başladık. Bu hafta tam gitti öğle yemeğinden 2 saat sonra uyku odasında kızım kusmuş öğretmeni beni aradı gittim çocuğu aldım. Akşam eve gelirken arabayla çocuk arabada kustu. Biraz hava aldırdım ayran istedi hepsini bir dikişte içti 3 dk olmadan ağzından fışkırır gibi kustu 10 dk sonra tekrar ayran istedi yarım bardak içti onuda yaklaşık yarım saat sonra kustu. Aradan 1 saat geçmedi tekrar kustu şimdi yatıyor gece sabaha kadar ne olacak bilmiyorum.
1. Çocukta şimdilik sadece kusma var ateş yok. 2. Acaba öğle saati bahçede mantı yemişler ya mantı dokundu yada güneş çarptı diye düşünüyorum. Güneş çarpması sadece kusma yapar mı ? kusunca biraz rahatlıyor bayılma kendinden geçme yok. 3. Keşte acaba bu çocuklar ceryanda mı kalıyor gidip konuşacam bu konuyu pazartesi günü. Çünkü 2 hafta önce ishal ve kusmaydı ve ben 2 hafta izinliydim bayram tatili derken bu hafta tam kreşe gitti pazartesi gününden cuma öğleden sonra çocuk tekrar hastalandı. 4. Yaz günü terliyor saçları 2 akşamdır banyo yaptırıp saçlarını iyice kurutup 1 saat sonra uyuttum gece üstünü açıyor acaba evdemi üşüttü ? 5. Şimdilik benim takip edeceğim yada bu olayı nasıl yorumlamam gerek bana yol gösterirmisiniz ? 6. Yarında kusarsa götüreyim mi ? siz ne derseniz onları yaptırayım saygılarımla. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadan ishal gelecek..
Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis.. Gunes carpmasinda, 'suur bu lanikligi' on plandadir.Kusma hic olmayabilir. Ceryanla, usutmekle, nazar ile, terinin ustunde sogumasi ile hasta olunacagini bir tek, Turkler iddia ederler.. Ishali gectikten sonra, gonderin. Eger, kusma cok etkili olursa, hic ishal olmayabilir.. Bu durumda, duzgun bir kaka yaptiktan sonra, gonderin. |
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tamam hocam teşekkür ederim gece sabaha kadar kusmadı sadece sabah 7 gibi sapsarı bir kusma oldu hafif bir kahvaltı yaptırdım arada karnım ağrıyor diyor ama sanıyorum mide bulantısını karın ağrısı gibi görüyor. 2 hafta arayla böyle 2. bir vaka oldu ama sanıyorum bu yediği veya içtiği birşeyden mikrop kapması ile ilgili.
Hocam farklı bir başlıkta yazmak istemedim benim bademciklerim kötü durumda üzerleri beyaz beyaz olmuş pamukçuk gibi gelişigüzel ilaç almamak için dün gösterdim doktor bademcik üzeri gazlı bir bezle temizlenmeli aslında dedi. Gargara yapın birde pastil al dedi ateşim yok ama yutkunurlen bademciğim batıyor tantum verde sıkıyorum ama gerçekten kendimi hiç iyi hissetmiyorum kusra bakmayın ama benim için tavsiyeniz ne olur hocam ? Antibiyotiklik değil bu beyazlıklar dedi yazmadı ama ben antibiyotik içmeden düzelmiyeceğim gibi geliyor başım ağrıyor halim yok yutkunamıyorum. Yanıtlarsanız çok sevineceğim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayret, sansiniza, iyi bir doktor bulabilmissiniz. Doktorun demek istedigi tedaviye; "atusman" denir, sert ekmek kabugu, kabuklu elma gibi sert gidalari yemeniz durumunda da temizlenirler.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam atusman neden olur peki ? eşim beni sorguluyor neden birden bire oldu diye antamıyorum soğuk içmedim hijyene dikkat ederim nedne olmuş olabilir bu beyazlıklar teşekkürler çok oldum özür dilerim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Atusman" olan hadise degil, tedavi yontemi..
Bilhassa bogaz agrisi oldugunda, yutkunamama sonucunda, bademciklerin yuzeyinde bir surtunme hareketi olamadigi icin, herkezde olan, bu bademcik ifrazatlari o sekilde, beyaz plaklar halinde birikir. Zorlada olsa, sert bir seyler yediginizde, o birikintiler siyrilarak giderler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|