Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sadece öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsadece öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2014 Saat 18:40
Agizinda "kotu koku", dilinde,"pas" yoksa, hicbir sey gerekmez..
Ona "nefes darligi" denmez. Siz ates dusurup, cocugu ayaga kaldirirsaniz, azdiginda, solunum sikintisi olur... Istirahat etsin ve mumkun oldugunca atesini dusurmeyin.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2014 Saat 21:09
Hocam dun gece size yazdiktan sonra sadece takip ettim ates dusurucu vermedim sabaha karsi atesi kendi dustu...sonra abartisiz bir elin icini dolduracak kadar yemyesil yapiskan balgam kustu..bugun bol serum fizyolojik sicak banyo balli limon ihlamur viks falan derken su ana kadar ates birdaha olmadi hirilti devam fakat darlik yok solunumda..dune gore cok cok iyiyiz hocam...bir kez daha tesekkurler...sonsuz minnettarim hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2014 Saat 21:43
Tabiatin ve vucudun islerine karisilmadiginda, hastaliklar daima daha kolay iyilesir.. Gecmis olsun..
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2014 Saat 22:28
Hocam oglum iyilesti oksuruk tek tuk genel durumu cok iyi ates hic yok sadece kulagimi sirtina yasladigimda nefes verme sirasinda icerden baloncuk patlamasi gibi bir ses geliyor o neden olabilir acaba? Birde ilk gittigimiz bize dort dortluk bronsiolit diyen ve ventolin pulmicort bricanyl ve prednol oneren doktor onun tedavilerini uyguladigimizi saniyor hatta bugun bana cocugu kontrole getir de bakalim duzelmis mi dedi.ben de tedaviye ne kadar  devam etmeliyiz acaba dedim.benim hocam prof.bize her oksuren cocuga solunumda hirilti hisirti darlik olsun olmasin mutlaka ventolin vermemiz gerektigini soyledi sen ventoline 6 ay devam et eger bu sekilde uc kez hiriltili solunum yasarsaniz astimdir kesin dedi.duyduklarima inanamadim hocam.kendisi yegenlerini de boyle buyutmus.simdi ben bir kac gun sonra onun tedavilerini uygulamis gibi oglumu kontrole goturecegim bakalim ne diyecek ama su baloncuk patlamasi gibi sesin de sebebini anlarsam hazirlikli gitmek istiyorum sadece.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2014 Saat 06:45
Gripler iyilesirken, solunum yollarindaki ifrazat koyulasir ve oksuruk veya nefes alam ile yer degistirirken bu sekilde sesler olur. Sicak su buhari iyi gelir...

Kontrole gittiginizde, beklediklerini bulamayinca cok sasiracak....
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 16:08
Hocam yine ben...ustte yasadiklarimizi yazmistim uzerinden henuz bir ay bile gecmemis gordugunuz gibi biz yine ayni sorunu yasamaya basladik malesefWacko oglumda yogun bir oksuruk ve balgam hiriltili solunum bugn 38 civari ates. acaba gercekten bronsiolit atagi mi geciriyor bu cocuk diye kafam iyice karisti..ikizi var ve onda olmadi bulasmis olmaliydi diye dusunuyorum..acaba bu kez bricanyl mi baslasam ne dersiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 18:36
Acele etmeyin.
Nefes alip-vermesi sikintilimi? Sadece; oksuruk ve hirilti varsa, basit bir Grip demektir.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 21:17
Nefes alip vermesi sıkıntılı degil fakat hiril hiril araliksiz nefes almasina firsat kalmadan oksuruyor..dolayisiyla nefes nefese kaliyor ve nefesini takip etmek güc oluyor..sf le burun temizligi yaptigimda resmen oluk oluk sumugumsu cikiyor...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.