Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Turşular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - salatalık turşusu yaparken
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusalatalık turşusu yaparken

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1711
Mesajın Direkt Linki Konu: salatalık turşusu yaparken
    Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 14:17
arkadaşlar merhaba ben bilmiyordum bilenleriniz olabilir bu sabah salatalık turşusu yaptım 5 kg
malun zamanı geldi
salatalıkları yıkayıp bir leğene koyuyorsunuz üstünede akşamdan kaynar sıcak su döküyorsunuz sabaha kadar bekliyor sabah o suyu atıp turşunuzu öyle kurmaya başlıyorsunuz o zaman salatalıklar çıtır çıtır oluyor hani bazen pörsüyorya o sorun kalkmış oluyor
 paylaşmak istedim sevgiler
kolay gelsinSmile


Düzenleyen yasemin - 30 Nis 2012 Saat 22:14
Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 15:04
aaa ben bilmiyordum bunu güzelmiş paylaşımın için teşekkürlerBig smile

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
mehtappp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1075
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 15:54

ben direk sirke tuz ve su karışımını kaynatıp salatalıkların üzerine döküyorum ağzını kapayıp dönmesini bekliyorum hem kıtır kıtır oluyo yumuşamıyolar hemde 3gün içinde dönüyolar Smile

Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 16:27
Orjinalini yazan: mehtappp mehtappp Yazdı:

ben direk sirke tuz ve su karışımını kaynatıp salatalıkların üzerine döküyorum ağzını kapayıp dönmesini bekliyorum hem kıtır kıtır oluyo yumuşamıyolar hemde 3gün içinde dönüyolar Smile

 
bende bunu bilmiyordum benimkinin içinde biraz cin biberle sarmısaktaSmile yani 3 günde oluyormu eğer öyleyse çok iyi bizimkisi 1 ayda oluyorSmile
Yukarı Dön
mehtappp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1075
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 18:54
Orjinalini yazan: febaa2 febaa2 Yazdı:

Orjinalini yazan: mehtappp mehtappp Yazdı:

ben direk sirke tuz ve su karışımını kaynatıp salatalıkların üzerine döküyorum ağzını kapayıp dönmesini bekliyorum hem kıtır kıtır oluyo yumuşamıyolar hemde 3gün içinde dönüyolar Smile

 
bende bunu bilmiyordum benimkinin içinde biraz cin biberle sarmısaktaSmile yani 3 günde oluyormu eğer öyleyse çok iyi bizimkisi 1 ayda oluyorSmile
istersen bunada koyabilirsin canım ben salatalık sarımsak koyuyorum cin biberide koyarsan acılı acılı ohhhhh miss gibi :)) ben minik kavanozlara koyuyorum çabuk çabuk bitiyo taze taze yiyoruz tavsiye ederim hatta yeni 3lt lik iki kavanoz bitirdik şimdi kırmızı domatese başladık LOLLOL domatesdede denedim çabuk dönsünler diye ama kabuklarının soyulacağını düşünmemiştim çabuk döndüler ama soyuldular TongueTongue
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 20:46
ben hıc bılmıyorum yaa nasıl yapılıyo o kucuk kavanozlaraa sırkeyı hep fazla koyuyorum sanırımm 5 lık bıdonlarada tarıf alabilirimm farketmez LOL
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2011 Saat 07:56
Orjinalini yazan: mehtappp mehtappp Yazdı:

Orjinalini yazan: febaa2 febaa2 Yazdı:

Orjinalini yazan: mehtappp mehtappp Yazdı:

ben direk sirke tuz ve su karışımını kaynatıp salatalıkların üzerine döküyorum ağzını kapayıp dönmesini bekliyorum hem kıtır kıtır oluyo yumuşamıyolar hemde 3gün içinde dönüyolar Smile

 
bende bunu bilmiyordum benimkinin içinde biraz cin biberle sarmısaktaSmile yani 3 günde oluyormu eğer öyleyse çok iyi bizimkisi 1 ayda oluyorSmile
istersen bunada koyabilirsin canım ben salatalık sarımsak koyuyorum cin biberide koyarsan acılı acılı ohhhhh miss gibi :)) ben minik kavanozlara koyuyorum çabuk çabuk bitiyo taze taze yiyoruz tavsiye ederim hatta yeni 3lt lik iki kavanoz bitirdik şimdi kırmızı domatese başladık LOLLOL domatesdede denedim çabuk dönsünler diye ama kabuklarının soyulacağını düşünmemiştim çabuk döndüler ama soyuldular TongueTongue
 
 
salatalıkların döndüğünü nasıl anlıyorsunBig smile
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2009
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2011 Saat 09:28
püf noktaları paylaştığınız iyi oldu arkadaşlar ikisini de bilmiyordum
mehtap sıcak sıcak mı döküyorsun karışımı salatalığın üstüne
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.