Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
karacayeda
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
|
Konu: sebepsiz ateş Gönderim Zamanı: 16 Eki 2013 Saat 01:26 |
öncelikle hayırlı bayramlar dilerim Kadir Bey.. 4.5 aylık kızımda 3 gündür nedenini anlayamadığımız bir ateşlenme söz konusu. ek gıdalara yeni başladık biraz meyve biraz çorba acaba onlar mı dokundu çünkü bu 3 gün içinde 2 defa kustu ama içini boşaltacak kadar fazlaca kusuyor. yoksa üşüttü mü eli ağzına fazlaca gitmeye başladı diş çıkaracak olabilir mi yoksa Allah esirgesin kötü bi durummu var biz anlayamadık. malum bayram tatili doktor yok hastane yokacile de benim hiç götüresim yok ne yaptıkları belirsizburası küçük bi ilçe ve acildekiler birer cellat doğru düzgün doktorumuz bile yok konyaya götürüyoruz kontrollere yada hastalık zamanında ama işte şuan bayram nedeniyle o şansımızda yok.. biraz iştahsızlığımızda var bu arada.. sizce ne yapmalıyım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118720
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2013 Saat 04:53 |
Eger, kusmalarin arkasindan ishal gelmedi ise... VE, kilosu; 6.7 kilodan fazla ise, cok yedirdiginiz icin kusuyor olabilir.
3 gun icinde; toplam 2 defa kusma, bir hastalik kusmasi degildir.
Durumunda bir degisiklik olursa, yazin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2013 Saat 04:54
|
 |
karacayeda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2013 Saat 08:39 |
çok sağolun doktor bey kilomuz 8.1 boy 70 çok yedirmem aslında ve normalde hiç kusmazdı. bu arada doktorumuz 4. aydan itibaren ferrum hausmann başlattı günde 3er damla 2 kez. bu damladan sonra da bi huyu değişti sanki. yanlış bilmiyorsam bu damlalar hakkında iyi demiyorsunuz siz değil mi hocam sizce bundan dolayı olabilir mi ve bu damlayı kullanmasam ilerde başıma iş açar mı (demir eksikliği yaparmı bu iştahsızlıkta yaparmış vs.)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2013 Saat 18:26 |
Ilk 1 sene icinde; ASLA demir ilaci verilmez. Bebekler, annelerinden, Demir depolari dolu olarak dogarlar. Anne anemik olsa bile bu durum degismez. Siz simdiki cahil doktorlara bakmayin... Eski mailleri okuyun. Bu "suru zihniyetli" kifayetsiz doktorlar, bu isi baslatan, Saglik bakanliginin bu konuda bir "halt bildigini" saniyorlar...
|
 |
karacayeda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2013 Saat 00:12 |
çok sağolun hocam.. anneliğin verdiği anlatılmaz bir içgüdü vardır ya birine ya çok güvenirsiniz ya hiç siz benim bebeğim için en güvendiğim insansınız ne deseniz kabulumdür. demiri vermiyorum artk. bu arada ateşimiz bugün çıkmadı çok şükür.. hocam affınıza sığınarak bi sorum daha olacak size ben hazır kutu sütleri kullanmak istemiyorum sonuçta onların içinde ne olduğunu da bilemiyorum tanıyıp güvendiğimiz inek besleyip sütünü satan bir teyzemiz var sütümüzü ondan alıyoruz yoğurdumuzu da kendimiz yapıyoruz kızıma da o sütten vermek istiyorum uygun mudur
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2013 Saat 03:24 |
Uygun degildir. Kutu sutleri, DAIMA, o sizin teyzenin sutunden daha sagliklidir. Yogurt yapmanizda bir sakinca yok, ama icirmek icin daima; kutu sutlerini tercih edin.. Palavraci Prof. larin uydurmalarina sakin kanmayin.. Eger onlarin dedikleri dogru olsa idi, bebek mamalarinin, kutu sutlerinden daha beter olmalari gerekirdi, zira bebek mamalari, kutu sutlerinden cok daha fazla sayida ve sürede islemlerden geciyor...
|
 |
karacayeda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2013 Saat 16:06 |
tmm hocam sağolun
|
 |