Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
|
Konu: şehırden uzakta HAVALE-DÖKÜNTÜ-HALA DÜŞMEYEN ATEŞ Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 12:40 |
uzun olacak ama hoşgörünüze sıgınıyorum. hocam size birkaç gün önce yazmıştım tuvaletle ilgili bazı endişelerimizden dolayı idrar baktırın demiştiniz bu endişelerle idrar tahlil kültür ve gaita tahlili vermiştik ankarada. sonucunun temiz cıktıgını tatil için başka bi şehre geldiğimizde öğrendik,o günün gecesi ise kızımın ateşi 2 saat içinde 39a çıktı,gece calpol verdim bir ölçek,sabah da ateş yukselmeye devam ettı ama başka hıcbır belırtı yoktu,zaten 2 gun once de doktor muayenesınden gecmıstı,sadece bogazında cok az kızarıklık oldugu soylenmıstı. ateşi de cıkınca bu bılgılerle doktorumuzu aradık,ateş düşürücüyle ya da pediusla bir gün gecırmemızı ertesı gun ıcın dusmezse ust solunum yolu enfeksıyonu bulgusuyla antıbıyotık.e baslarız dedı. gun ıcınde kızımın ateşini calpolle ya da sureklı sogutarak soguk suyla düşürdüm. calpolden 8-9 saat sonra da pedıtus verdım,ama buna ragmen bır saat sonra anıden havale gecırdı. cok kotuydu,gozlerı kaydı vucudu ellerı tıtredı, dudakları ve cenesı morardı,agzını cok zor actırdık,agzında kalemle 15-20 dakıka ıcınde sogutarak hastaneye yetıstırdık. dıazem yapıldı,kan ıdrar ve gaıta alındı,hepsının temız cıktıgı soylendı.kanda cok hafıf,onemsenmeyecek derecede bı enfeksıyon belırtısı oldugu vıral bı seyın buna neden olabıleceği soylendı.36 saat hastanede serumlarla,antıbıyotık,4 saatte bır ates dusurucu ıle gecırdık. ılk gun havalenın 6.saatınde fılan tum bu ates dusurucu surup ve fıtıllere ragmen tekrar atesı 39u buldu , tıtremelerı basladı, tekrar damardan ates dusurucu ekledıler. bugun 3.gunumuz 4 saatte(en gec 5) saatte bır atesı 37yı (cıvalı dereceyle olcuyoruz ) buldugu ıcın ates dusurucuye devam edıyoruz. dun gobek cevresınde kırmızı benek benek kabarıklıklar belırdı,taburcu olduk ama kabarıklıklar gobek,boyun ve ara ara yuze dogru yayıldı,kol ve bacaklarda yok. ama hala atesımızı dusuremıyorum. bugun vermeden beklememı soylemıslerdı, fakat 6.saatte 37,5u buldu. tekrar havale gecırır dıye cok korkuyorum,verdım ates dusurucuyu,dıazem de tasıyorum yanımda ates 38 olursa yap dedıler dıazemı. bıldıgımız tek sey ust sınırı 85 olan dalakın 98e cıktıgı bu da vıral enfeksıyon ıcın normal olabılrmıs. bu belırtıler 6. hastalık belırtısı mı? benım kızım daha yuksek atese dayanabılıyordu neden boyle oldu?benım bı ıhmalım mı var?6. hastalıksa eger beneklerden sonra ates dusmesı gerekmez mıydı? eger vıral bır sey ıse neden antıbıyotık kullanıyoruz,tedbiren mi? epıkrızını ıstedım ank.da doktorumuza gostermek ıcın tanı kısmında epılepsı ıle ılgılı anlayamadıgım ıfadeler vardı,sara fılan degıl dı mı hocam? ne kusma,ne oksuruk,ne burun akıntısı, hıc ama hıcbır baska belırtı yoktu,olmadı da. sadece gecelerı hafıf hafıf kuru bı oksuruk baska bır sey yok. tum asıları su cıcegı dahıl yapıldı. uzun oldu bılıyorum ama yolculugumuz uzun surecek karayolunda allah esırgesın bır sey olursa caresız kalırım dıye korkuyorum. ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ ICIN COK TESEKKUR EDERIM
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:12 |
zaman bilgisi olsun dıye
27 eylül saat 02:00 39 derece ile calpol verdim 27 eylül saat 18:30 havale gecırdı 28 eylül-29 eylül ateş düşürücülerle devam ettik 29 eylül sabah 08:00 göbek cevresınde 10 -15 tane belirgin kırmızı benek vardı,aksama tum govde kısmını kapladı 30 eylül bugun saat 12:00de atesı 6 saat once ates dusurucu almasına ragmen 37,5
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:19 |
hemofagositik sendrom diye bı hastalık varmıs, bununla ılgısı olup olmadıgını nasıl anlarız hocam,ılk ateslı zamanında alınan kanda bellı olur mu bu rahatsızlık,yoksa ates devam ederse mı dusunulur?
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 13:48 |
hocam dün gece de ateşi 38'e çıktık ve titremelerin artması ile kendimiz diazepam desitin rektal uyguladık.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118634
|
Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 16:02 |
Viral bir hastalık geçiriyor. Soğuk tatbik etmese idiniz, havale geçirmezdi. Bildikleriniz tamamen yanlış. Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun. Ateş tehlikeli değildir, ateşi çıkaran hastalık "tehlikeli" olabilr, ama zaten tehlikeli olanların da aşıları yapıldığından korkmanızı gerektirecek bir durum olamaz. Şunu unutmayın, ateş yükseldikten sonra havale olmaz. Ateş aniden yükselirse havale gelir ve sizi gafil avlar. Ne ateşin, ne havalenin bir tehlikesi yoktur. Maalesef günümüz doktorları hastaları ateş ile korkutarak para kazanmasını çok seviyorlar. Siz ateşi çıkaran hastalık ile uğraşın.. Ateşi vücut kasten, mikropların işini zorlaştırmak için çıkarıyor.
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2010 Saat 00:30 |
Havale geçirdiğinde soğuk uygulanmış değildi hocam. aksine vücudu çok sıcaktı,belki birden cok daha yükselmiş olabilir ateşi,bilemiyorum. ateşi çıkaran hastalık ile uğraşmak istiyorum ama kan, idrar, gaita her şey temiz deniyor. Viral olan 6.hastalığa çok benzediği hatta o olduğu dusunuldu ama dokuntu sonrası ıkı gundur hala ateş devam ediyor, döküntü olduktan sonra ateş olmamalıydı diyor doktor. kızamıkçık olabileceğini de düşündü , ama sizin de dediğiniz gibi biz onların hepsinin aşısını yaptırdık. sizce ne araştırılmasını istemeliyiz? kendi ikamet ettiğimiz şehre henüz dönmedik.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118634
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2010 Saat 13:01 |
Enfeksiyöz Mononükleoz olabilir. Kan sayımına bir bakın, MONO değeri yüksek ise, E. Mononükleoz'dur. Tedavisi veya önemi yoktur, ama 1 hafta sürer. Bazı çocuklarda, garip davranışlar ve korkular olabilir, geçicidir, korkmayın. Sonucu yazın. Kızamık? Mümkün değil.
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 12:15 |
hocam epıkrızındeki değerlerde MONO yazmıyor ama şu iki değerden biri olabilir diye yazıyorum.
MON DEĞERİ 0.34 REFERANS DEĞERİ 0,15-1 MO % 9,6 REFERANS DEĞERİ 1,7-10
Ankara'ya geldik,tekrar kan aldılar virütik olduğunu söylediler, trombositinin düşük, beyaz küresinin yüksek olduğunu sonuclara bakmaları gerektiğini söylediler. sonucları bekliyoruz.
|
 |