Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
|
Konu: sıcak süte katılan bal zehirleyici olabilir Gönderim Zamanı: 28 Şub 2008 Saat 00:42 |
|
|
Sıcak süte katılan bal zehirleyici olabilir |
| |
Kış aylarında anne-babaların çocuklarına sıklıkla içirdiği sıcak süt ve bal karışımının çok riskli olduğu ortaya çıktı. | |
|
Soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılan bu yöntem, balın zehir hükmüne geçmesine sebep olabiliyor. Sıcak sıvılarla karıştırıldığında besin değerini kaybeden balın ılık sütle içilmesi tavsiye ediliyor. Fatih Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Bünyamin Işık, "Çocukların gelişimi için ballı sütü hekimler olarak hepimiz tavsiye ediyoruz. Ancak sıcak bir sıvıyla karıştırılan bal zehirleyici etkiye sahip olur." uyarısında bulundu. Kemik gelişimi için bire bir olan bal, kaynayan suyla karıştırıldığında enzim ve mineral özelliklerini yitiriyor. Geriye gıdanın posası kalıyor. Böyle durumlarda sıcak sütle karıştırılan bal, içenlerde ağırlık hissi uyandırıyor. Mide bulantısı ve baş dönmesiyle başlayan süreç kusmaya kadar gidiyor. Balın dezenfektan ve antiseptik özelliğiyle stresle mücadelede etkin sonuçlar verdiğini söyleyen Işık, diğer tatlıların aksine dişleri temizleyip parlatan doğal bir macun olduğuna da dikkat çekiyor.
| |
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 28 Şub 2008 Saat 09:11 |
Ayy bende kızıma ballı süt içiriyorum..korkttum bak şimdi..  ılık içiyor gerçi problem olmaz heralde demi...
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
balamut
Katılımcı Üye
Puanlar: 260
|
Gönderim Zamanı: 28 Şub 2008 Saat 09:16 |
iyiki bunu bizimle paylaştın sevgili adaşım benim oğluşum küçük daha süt içmiyoruz ama ileriye dönük bir önlem oldu benim için
|
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7000
|
Gönderim Zamanı: 28 Şub 2008 Saat 13:05 |
Ben bunu duymuştum. Annemin arkadaşı bir doktor söylemişti.
|
 |
Beyza
Moderatör
Puanlar: 5575
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 02:07 |
Ilk defa duydum, bilmekte yarar var ya.Defnede cok sever Balli süt
|
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
 |
cansum
Altın Üye
Puanlar: 2234
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2009 Saat 09:59 |
bende ilk defa duyuyorum.  gerçi kızımın sütünü çok fazla kaynatmam ama yinede bende korktum şimdi...
paylaşımın için sağol canım.
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2009 Saat 23:33 |
ilginçç ben bilmiyordum.. öğrendiğim iyi oldu, teşekkürler