Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
|
Konu: sigara içen hamilenin bebeği antisosyal oluyor Gönderim Zamanı: 19 Oca 2009 Saat 23:11 |
Hamilelik dönemlerinde sigara içen annelerin bebeklerinde dikkat eksikliği, hiperaktivite ve antisosyal davranışlar görülme olasılığının çok daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
Kadın Hast. ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Faruk Dinçşahin, İngiltere Psikiyatri Enstitüsü'nce yapılan araştırmaya göre, anne karnında nikotine maruz kalmanın, bebeklerin beyin gelişimini önemli ölçüde etkilendiğinin tespit edildiğini söyledi.
Op. Dr. Dinçşahin, "Anneleri sigara kullanan bebeklerin beyinlerine çok daha az oksijen ulaşıyor, bu durum bu bebeklerin antisosyal davranışlar sergilemesinde ya da dikkat eksikliğine sahip olmasında etkili oluyor." şeklinde konuştu.
"Çevresindekilerle tartışma, kendisinin ve başkalarının eşyalarına zarar verme hatta başkalarının eşyalarını çalma, yalan söyleme ve anne-babaya itaatsızlık bu çocuklarda sık rastlanan anti-sosyal davranışlar arasında yer alıyor." diyen Dinçşahin, "Hamilelik döneminde sigara içen annelerin çocuklarında bu rahatsızlıkların mutlaka görülmeyebileceğini de unutmamamız lazım. Ancak dikkat eksikliği ve antisosyal davranışlar sergileyen çocukların büyük çoğunluğunun annesinin de sigara bağımlısı olduğu belirlenmiştir." dedi.
Annenin içtiği her sigaranın, bebeğin ağırlığında 10-15 gram azalmaya yol açtığına da dikkat çeken Op. Dr. Dinçşahin, sigaranın erken doğum riskini de artırıdığını söylüyor. Dinçşahin, "Anne karnında sigara ile tanışan bebekler, ergenlik çağında sigara tiryakisi oluyor. Sigara içen annelerin bebeklerinde tiroit bezi büyümesi, kemik gelişim bozuklukları, damar sertliği, tansiyon, şişmanlık ve diyabet gibi ciddi hastalıklar ortaya çıkıyor." diye konuştu.
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 19 Oca 2009 Saat 23:35 |
ben bu yazıyı üst komşuma göndereyim bari kendisi 2-3 hafta oluyo r doğum yapalı ne gebelikte ne de şimdi bırakmadı meredi tasası bana kaldı çünkü havalandırmadan bizde nasibimizi alıyoruz maalesef
|
 |
*naz*
Altın Üye
Puanlar: 4271
|
Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 12:09 |
 bile bile de yapmaz düşünebilen bir varlık bunu yavrusuna  .
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
 |
kelebegim
Katılımcı Üye
Puanlar: 420
|
Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 13:21 |
sigara içene de yanındakilere de bu kadar zararlı iken insanlar neden vazgeçmezler anlayamıyorum.
|
|
 |
Huri
Üye
Puanlar: 5
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2009 Saat 16:42 |
ben hamile olduğumu öğrendiğim anda günde 4 taneye düşürdüm ( günde 1 paketten fazla içerken).şimdilerde günde 2 taneye düşürdüm,ve o iki taneyide hızla bırakmaya çalışıyorum...
allahım yardım etsin hep dua ettim,sigaradan tiksineyim die ama olmuyor arkadaşlar biz sigara içenler için bu su içmek yemek yemek gbi bişey,tiryakilik ki ben bu yüzden işten bile çıkmıştım.
ama bebek büyüdükçe onu gördükçe bırakmaya başladım.şu an 3.5 aylık inşallah 4 olmadan tam bırakıcam bu yüzden hep böyle yazıları okuyorum ki vicdanım daha ağar bassın die..... 
|
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2009 Saat 17:10 |
Canım benim kız kardeşim 11 yıldır falan içiyordu ve kesinlikle sigarayı bıramamayacağını düşünüyordum, çünkü sigara içmeyi acayip seviyordu, ben bırakmıştım, o hiç bırakmaya çalışmamıştı bile amaaa hamile olduğunu öğrendiği an bıraktı, o kadar mutlu oldum ki 
Düşünsene artık nefes alırken artık sadece kendin için almıyorsun, yerken sadece kendin için yemiyorsun ve sigara içerken de sadece kendin için içmiyorsun  mesela emzirme döneminde süte geçen iki şey içki ve sigara, bir arkadaşım sigayı bırakalı çok olmuştu ama doğumdan sonra evde çok sıkılmış, sigaraya başladı  hemde emzirdiği ilk aylardı ve çocuğu sürekli kusmaya başlamış, sonra ben niye böyle bir şey yapıyorum ki diye kendine kızıp bıraktı, tabi bırakınca bebeğinin kusması da kesilmiş, ya bunları anlatıyorum, tabiki sen bunların muhakkak hepsini biliyorsundur ama istersen gerçekten bırakırsın canım, yeter ki bırakmayı iste 
Düzenleyen fatoş - 23 Oca 2009 Saat 17:30
|
|
 |
Ege Berk
Katılımcı Üye
Puanlar: 581
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2009 Saat 15:08 |
bencede arkadaşlar heleki hamişler kesinlikle ben fazla içmezdim ama arkadaşlarım yanımda olduğunda sohbet kahve ve sigara bayılırdım ama çift çizgiyi gördüm ve kesinlikle içmedim ama tiksinmedimde yani midem filan bulanmadı içsem içerdim ama bebişim için yapamazdım hep şunu düşün bebeğin doğduktan sonra 1 yaşında filan ona biri sigara tuttursa üfletse naparsınız ben sinir olurum ama hamileyken içen anne sigarasını bebeşine kendi veriyor...ve bu çok üzücü 
|
|
 |
ilknuravci
Üye
Puanlar: 73
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 14:29 |
merhaba arkadaşlar,
bende 6 haftalık hamileyim ve bu bebeği o kadar çok istedikki anlatamam. 1,5 yıldır olmuyordu aşılama bile yaptırmıştım... sonunda Allah dualarımızı kabul etti ve bir daha aşılamaya veya tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kaldım. Günde 1 paket sigara içiyordum hep; hamile kalayım hemen bırakıcam diyordum... fakat malesef öyle olmuyormuş şuan günde 4-5 tane içiyorum  öyle utanç vericiki anlatamam, kendime çok kızıyorum ama irademede sahip olamıyorum malesef
bazı insanlarda mide bulantısı falan çok olurmuş... bende hiçbirşey yok  bazen sırf sigaradan tiksineyim diye hamilelik şikayetlerim olsun istiyorum  ama dediğim gibi bende hiçbir şikayet yok hatta bu durum normal mi diye de sormak istiyorum size ?
|
İlknur AVCI
|
 |