Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Siğil mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Siğil mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Siğil mi
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2020 Saat 23:59
https://hizliresim.com/xmTjxs

Hocam 2 yaşındaki oğlum yüksek ateşle birkaç gün geçirdi. Dr.a götürdü eşim, beta testi yapar diye yollamıştım. Test bile yapmadan tonsilit deyip antibiyotik vermiş, ağız kokusu ve pas olmayınca kullanmadım.5 gün grip tedavisi uygulayınca geçti. Balı çok mu verdim bilmiyorum ama 2 3 gün sonra da elinde bunlar çıktı,kaşınmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Aradan 10 guj gectı Yavaş yavaş mınık mınık bacagında ,kolunda ve diğer elınde de çıktığını görüyorum. Hastaneye götürdüğünde dr dolven vermiş, içine bir sey daha kırdılar dıyor esım ama ne olduğunu sormamış. Dolven yan etkisi olabilir mi yoksa bir siğil olabilir mi? Takip eden çocuk dr.umuz stylex sür,zytrec ver dedi. Vermeli miyim, neyden kaynaklanır acaba. Aslında ateslıyken dili çilek gibiydi ama kızıl değil sanırım. Olsa dr anlardı diye dusunuyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2020 Saat 04:12
"Beta" gibi salakca bir terimi dunyada bir tek Turkiye'nin SALAK doktorlari kullanirlar.
O bakterinin adi: Streptokok dur. Bu salaklarin dili Streptokok demeye donmedigi icin, boyle uydurma terimler
 kullanirlar.
2 yasinda bir cocukta; Streptokok enfeksiyonu OLMAZ!! Siz Turk doktorlarini bir sey biliyor mu saniyorsunuz??
Allahtan bu salaklara kanip antibiyotik baslamamissiniz. 
Dikkat ediyorsaniz, bu salaklar, ASLA Grip teshis etmezler. Ya antibiyotik verirler veya astim derler!! 
Evet; SIGIL.. Ne Stylex'in, ne Zyrtec'in zerre faydasi olmaz.. Bu doktorun da ne kadar geri zekali oldugunu
 goruyorsunuz degilmi!! 
Her bir HALTA; Allerji derler ve Allerji ilaclari verirler. 
Bu yastaki bir cocukta, bunlarin kendiliginden gecme ihtimali vardir. 1-2 hafta bekleyin, kaybolmazlarsa, 
buyuk olanlarinin ustune "Sigil ilaci" kullanin. Ilacin icini iyi okuyun. 

Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2020 Saat 10:46
 Çok şükür sizin talebenizim. Zytrec vs de vermedim. Siğil neden olmuştur hocam, mıkrobıyata için takviye edici probiyotik filan  versem faydası olur mu? Siğil ilacı ne önerirsiniz?
2ay kadar önce ateş ishal belirtisi ve evde temaslı pozitif olduğu için çocuklar da covıd gibi değerlendirildi. Bağışıklık düşmesi ile alakalı mıdır siğil, bulaşır mi? Yenidoğan kardeşi var 40gunluk

Düzenleyen mrb - 21 Eki 2020 Saat 16:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2020 Saat 18:49
Probiyotiklerin hicbir faydasi olmaz. Probiyotikler, sadece barsak yuzeyindeki bagisikligi arttirirlar. 
Barsaklarimizda bulunan yararli bakteriler, barsak yuzeyine yapisik olarak yasarlar ve bu hucrelerden salinan
 sekerlerden enerji temin ederler, hastalik yapici bakterilerin yerlesmesini onlemeye calisirlar. 
Burada bilinmesi gereken bir husus da; barsak yuzeyindeki hucrelerin kan dolasimi yoktur. Muhtac olduklari 
enerjiyi, barsak icindeki sekerlerden temin ederler. Bu yuzden agir ishal durumlarinda, sadece: "tuzlu su"
 degil, "Tuz-Seker eriyigi" verilir. Seker verilmezse, hucreler yok olurlar ve barsak yuzeyi bozuldugu icin, 
cok agir ishal durumlari gelisir. 
Iste bu Probiyotikler, Antibiyotik kullanim sonucu yok olan faydali bakterileri olusturabilmesi icin, bu hucreler
tarafindan alinirlar ve bakterilere uygun sekerler halinde barsak bosluguna salinirlar. 
Kisacasi, Probiyotik alarak, en basit Gripleri bile onleyemezsiniz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Eki 2020 Saat 18:52
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2020 Saat 20:24
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.  Hocam bulaşıcılığı var mıdır? Neden olustıgınu bılmek konusunda bilginizi rica etsem diğer çocuklarım için önleyıcı tedbir almak istiyorum da.  Nette yaptığım araştırmada çeşit çeşit turu var,eski maillerinize bakıyorum onlarda da görseller açılmadı aynı şekilde. Mi göremedim. Siğil ilacı alsam ve dediginiz gibi sadece büyüğüne sürsem diğerlerine faydası olur mu. Çok ayrı ayrı bölgelerde birbirinden bağımsız şekilde cıkmıs
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2020 Saat 20:38
Telkin ile bile yok olur. Yani "okuttugunuzda" gecebilir. Tabii cocugun yasinin telkine musait olmasi gerekir.
sigil virusu, devamli HER sahista HER zaman bulunan bir virustur. Henuz bilinmeyen sartlar olusunca, sigil
olusuyor. 
Yukarı Dön
Aycnaycn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aycnaycn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2022 Saat 16:06
Merhaba siğiller geçtti mi acaba? Şuan benim de ellerimde minik kabarcıklar çıkmaya başladı da? Tedavi için ne yaptınız?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.