|
Sık İdrar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Neval ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kas 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Puanlar: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2023 Saat 13:20 |
Merhabalar Hocam,
3 ((tam 36 aylık) 104 boy 15.5 kilo)yaşında kızım kreşe başladı oryantasyon sürecindeyiz. 3 saate yakın kalıyor ve sakin bir çocuktur ayrılırken vs zorlanmadı ilk hafta grip geçirdi önerdiklerinizle geçiriyoruz. Bugün 3. Gün olacak neredeyse saat başı çişe gitme ihtiyacı var ve yapıyor gece çişim var diye uyandı götürdüm sabaha karşı yatağı ıslattı. Bezi bırakırken de kendi isteği doğrultusunda hareket ettim neredeyse 2,5 yaşından geceleri kuru kalkıyordu yaz başında artık bez istemedi ve öyle bıraktık. Sorum: çocuk psikolojik olarak mı etkileniyor bu kadar çiş ve gece yatak ıslatma yoksa iye mi? Bu yaşta iye olmaz dediğinizi biliyorum Bana tam yapamıyorum vulvam açmıyor anne karnım da ağrıyor diyor. Çiş rengi açık sarı. Sınıfta öğretmen çok sık tuvalet hatırlatması yapıyormuş tuvalet ihtiyacını söylemeyeler için. Ne yapmamızı önerirsiniz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120766 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yaşta İYE OLUR!!! Niye olmasın?
Okulda çiş yaptıktan sonra düzgün silinimiyorsa, ön taraf kaka bulaşmış olabilir. Sabunlu sıcak su küvetine oturtun. Geçmezse; Bactrim şurup, 1 hafta, günde: 2x1.5 ölçek başlayın.
|
|
![]() |
|
Neval ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kas 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Puanlar: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, teşekkürler cevap için. Okulla tekrar görüşeceğim daha 3 saat kalıyor baştan böyle birşey olmasına üzüldük açıkçası.
sıcak sabunlu küvete oturttuk sonrasında baba ısrarı ile idrar tahlili verdik. Çocuk hastanede beklemesin diye geri döndük. Dr sonuca göre antibiyotik gerekiyor demiş ama bactrim yazmamış ısrarla o işe yaramaz lokasit (33) ama (nitrit negatif?) fazla diye üstelik azarlar gibi. Burada biz anneler her şeyde o kadar arada kalıyoruz ki:( Yazılan ilaç:suprax 100mg/5 ml Tahlil sonucunu ekliyorum. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120766 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nitrit:(-) ise kesinlikle idrar temiz, silinirken tahriş edilmiş olabilir.
Sabunlu sıcak su küvetine günde 2 defa oturtun. SAKIN Antibiyotik vermeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eyl 2023 Saat 11:49 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|