Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sinir patlamaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsinir patlamaları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elfkrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Konu: sinir patlamaları
    Gönderim Zamanı: 21 May 2013 Saat 00:16
Merhaba Kadir Bey.yine sizin değerli fikrinizi almak istediğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.oğlum 50 aylık.normalde gayet uslu,anlayışlı bir çocuktur Maşallah ;) Yaşıtlarına ve özellikle erkek çocuklarına baktığımızda uslu,kibar,söz dinleyen,sakin olduğunu daha iyi anlıyoruz.ancak bazen çok aşırı sinir patlamalrı oluyor.şöyle ki;o an için yapmaması gereken bir davranışı yapmak istiyor ve biz yapmasına izin vermediğimizde ki; bunlar gerçekten o an için hayati ve önemli şeyler (ama hep değil bazen) kendinden geçiyor,yolda otobüsde vs.nerde olursak olalım önünde yanında kim denk gelirse vuruyor,tırmalıyor,saçımızı başımızı çekiyor,ısırıyor,kendini yerlere atıyor,yüzümüzü tırnaklıyor,herkese sizi sevmiyorum diye bağırıyor,gidin burdan diyor,hıncını alamıyor gidiyor başkasına vuruyor,siniri geçmiyor yine tırnaklıyor,tırmalıyor,avaz avaz ağlıyor.ve bunları çok hızlı yapıyor.bu örnekleri abartarak arttırabilirsiniz.eşimle kaba ama o anını şöyle tanımlayabiliyoruz ancak;kudurmuş köpek gibi oluyor.malesef en iyi bu şekilde anlatabilirim, görmeniz gerek.onla büyük insan gibi konuşuyoruz.neden yapmaması gerektiğini anlatıyoruz.çok üzüldüğümüzü belirtiyoruz,bunu neden yaptın diye soruyoruz vs...kendimize bakıyoruz eşim şehir dışında çalışıyor.hafta sonları geliyor ve gelince aralıksız beraber oynuyorlar,kaliteli vakit geçiriyorlar.biz eşimle çok nadir oğlumun yanında tartışırız dikkat ederiz o varken hep sözlerimize.çok sık seni seviyorum vs.deriz.okula gidiyor.öğretmenleride memnun kendisinden.diğer zamanlarda mümkün olduğu kadar ilgileniyorum bende.3 yaşında okumayı saymayı öğrendi.ingilizcede biiyor denebilir vs...bu ne zaman oluyor derseniz;her zaman değil ama bazen, o an için asla olmayacak bir ortamda kendisi birşey yapmak isteyipde biz izin vermeyince.ve ben bu davranışına hiç anlam veremiyrum sizce neden olabilir?eşimle şok oluyoruz ve inanın o anlarda ne yapacağımzı şaşırıyoruz.

Düzenleyen elfkrm - 21 May 2013 Saat 00:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2013 Saat 06:56
Evde, baba "silik" kaldigindan, cocuk "Kendi Kralligini" ilan etmis, sizleri tebasi saniyor. En kisa zamanda bir Psikolojik yardim almaniz sart.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.