Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sırtüstü yatırmak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsırtüstü yatırmak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meaningless Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: sırtüstü yatırmak
    Gönderim Zamanı: 10 Tem 2009 Saat 16:10
merhabalar Kadir Bey,

size birkaç sorum olacak:

kızım 2 buçuk ayını bitirdi. çok gazlı bir bebek olduğu için annemin tavsiyesine uydum ilk 15 günden itibaren yüzüstü yatırmaya başladım. gerçekten de bana çok yardımı oldu hatta sırtüstü yatırdığımda kollarından destek alarak başını 10 saniye kadar havada tutabiliyor ama şu anda yüzüstü yatırmam imkansızlaştı. yatırır yatırmaz uyanıyor. bu sebeple ne anakucağına biniyor ne bebek arabasında duruyor. hatta yıkarken bile sırtına su dökerken ses çıkarmıyor ama yüzünü döndürünce kıyameti koparıyor. alıştırmak adına bir şeyler yapabilir miyim? anakucağında ve bebek arabasında durmaması beni gerçekten çok yoruyor. sürekli kucağımda taşımak zorundayım.

bunun dışında kızım çok terliyor. kolları bacakları su içinde kalıyor hava çok sıcak ama bu kadar terlemesi doğal mı bilmiyorum.

ayrıca sürekli olarak sağ tarafına bakmayı yeğliyor. sol tarafa ben olsam dahi bakmıyor. ama başını sol tarafa çevirip yatırıyorum bir sorun yok yatabiliyor. bir sorun var mıdır sizce?

son olarak kızım 2.5 aylık 4.800, 54cm iyi midir? doğduğunda 2.600 ve 46cmdi.

teşekkür ederim şimdiden.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Tem 2009 Saat 17:53
Gazını ancak, sırtına vurarak halledebilirsiniz. Yatış şekline gelince, yavaş yavaş, anakucağına ve arabaya alıştırın. Biraz sabır ister.. Odası serin olsun. Ceryandan korkmayın. Hatta "klima" bile kullanabilirsiniz.. Doğrudan üzerine üfürmemesi şartı ile hiçbir zararı olmaz.  Sola bakmama durumu için muayene edilmesi gerekir. Boy ve kilosu "kendi çapına "göre iyi..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.