Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Yöresel Yemekler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sivas'ın etli ekmeği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusivas'ın etli ekmeği

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
prenses_20 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Oca 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
Mesajın Direkt Linki Konu: sivas'ın etli ekmeği
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 15:18
ekmek için:

3 su b. un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker

İç harcı için:

400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
1 tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır.içine maya,tuz,şeker
ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak
doğrayıcıya alınır.ince kıyılınca için maydanoz da ilave edilir.daha
sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır.hamurlar bezelere ayrılıp
uzunlamasına açılır.üzerine hazırlanan harçtan sürülerek
yağlanmış tepsiye alınır.250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.


Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 15:22
resım ıstyorummmmmmmmmmmmmmmmmm
Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4515
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 22:43
bende bende
 ellerine saglik
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.