Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sizce oğlumu  nasıl beslemeliyim?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSizce oğlumu nasıl beslemeliyim?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ESAS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: Sizce oğlumu nasıl beslemeliyim?
    Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 01:03
Merhaba Kadir Bey,
Şu an 5 aylık olan oğlum, 4040 kg ve 54 cm olarak doğdu.
İlk 2 ay birer kilo alarak 6000 kg oldu.Ama sonraki 2 ayda toplam 300 gr aldı.
Bu ay ise hiç kilo almamış,hatta 25 gr vermiş göründü tartıda.
Ama boyumuz hızla uzadı.Bu ayda 2 cm.uzayarak 70 cm.olmuş.
Bense bu hafta sadece emzirmekteki ısrarımdan vazgeçtim.Çünkü son 2 aydır bezleri ıslanmamaya ve idrarı kötü kokmaya başlamıştı.Bu hafta ek gıda vermeye başlayınca gördüm ki idrarının kokusu düzeldi ve bezleri de dolmaya başladı.
İşte tam bu aşamada sizin alternatif fikirlerinizden haberdar oldum.Oğlumun gelişimi ve nasıl davranmam gerektiği konusunda  fikirlerinizi almak isterim.
Şimdiden teşekkürler..
Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 141
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 08:48

böyle bir başlık varken bende ayrıca açmayayım dedim.

kadir bey, benimde oğlum 6ay 2 günlük çalışan bir anneyim sütüm eskisi kadar çok değil zaten 1 aydır ek gıdalara başladık
1.gün
meyve
yoğurt yada sütle yapılmış muhallebi
2.gün
sebze çorbası kaşık maması yada muhallebi
dün değişiklik olarak ezogelin çorbası yaptım
oğlum pütürlü bişey yiyemiyor hemen midesi bulanıp kusuyor bundan dolayı çorba yapmak daha iyi oluyo hala günde 2 kere besliyorum geri kalanında anne sütü alıyor yada devam maması direk süt vermedim henüz sadece muhallebi olarak verdim
sizce listesine neler eklemem gerekir bu aralar fazla iştahı olmadı için öncelikle anne sütünü alsın istiyorum o yüzden 2 öğün bize yetiyor böyle devam edelimmi ve listemize ek olarak neler ekleyelim
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 11:07
İdrardaki farklılık sıcaklardan da olabileceğinden, biz kakaya bakmıyoruz. Eğer kaka sert, top-top çıkarsa aç kalıyor diyoruz. Cıvık, altın sarısı renk yeterli beslendiğini gösterir.. Hızlı kilo alanlarda, sonradanbir duraklama oluyor, normaldir, hemen panik olmayın.. Öncelikle anne sütünü verin, ek gıdayı teklif edin, alırsa verin... Çorba veya muhallebi pek aynı güne denk gelmesin. Çok çeşit yaparsanız, anne memesini daha çabuk bırakır.
Yukarı Dön
ESAS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 12:45
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

İdrardaki farklılık sıcaklardan da olabileceğinden, biz kakaya bakmıyoruz. Eğer kaka sert, top-top çıkarsa aç kalıyor diyoruz. Cıvık, altın sarısı renk yeterli beslendiğini gösterir.. Hızlı kilo alanlarda, sonradanbir duraklama oluyor, normaldir, hemen panik olmayın.. Öncelikle anne sütünü verin, ek gıdayı teklif edin, alırsa verin... Çorba veya muhallebi pek aynı güne denk gelmesin. Çok çeşit yaparsanız, anne memesini daha çabuk bırakır.

Öncelikle teşekkür ederim Kadir Bey..
Kakasını 5 günde bir yapmasına rağmen asla katı ve top-top olmadı.Ama rengi de hiç altın sarısı olmadı;hep kahve tonlardaydı..(Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü ek gıdadan sonra daha sık ve daha farklı kaka yapmaya başladı.)
Ama diğer taraftan ek gıdayı çok istekli alıyor.Henüz tam yemeyi beceremiyor ama çok hevesli;mamayı görünce kendini nerdeyse yere atacak kadar hevesli hem de..Demekki aç kalıyormuş bebeğim..
Şimdi sizin inek sütüyle ilgili makale ve cevaplarınızı okuyacağım.
Kafam karıştı ama güzel bir kafa karışıklığı bu.:)
Ezberbozan bir tavrınız olmuş,bakalım ben de ezberimdekileri es geçebilecek miyim.
Tekrar teşekkürler..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.