Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sodyum bikarbonat
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSodyum bikarbonat

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sodyum bikarbonat
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 12:45
merhaba Kadir Bey, 
Bir yakınım çocukların burun temizliğinde kullanabilmem için ' Abfen Sinus Rinse Kit pediatric' getirmiş.
Formülü: ph dengeli, katkı maddesi içermeyen sodyum klorür ve sodyum bikarbonat karışımı.
Sodyum bikarbonattan emin olamadım. Sizce kullanmalı mıyım? Malum serumfizyolojik maliyetli ve eğer zararı yoksa değerlendirmek isterim. Çocuklarda ya da kendimde...
Bir de tuz için önemli olmadığını biliyorum ama son kullanma tarıhı yeni bitmiş. Sakıncası var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 18:11
Bu dahami ucuz???? Ayricada, "tuzlu suyu" niye evde kendiniz yapmiyorsunuz!!! %0.9 tuz olacak. Yani 1000ml su+ 9 gram tuz.
Veya; 100ml su +0.9(~1)gram tuz.

Boyle alengirli urunlerden uzak durun.
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 18:16
Yakınım birkaç kutu kullanalım diye getirmiş, yani maliyeti sıfır :)) ama alengirli diyorsanız, kullanmıcam demektir. Cevabınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
asyaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 117
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asyaeren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 18:57
Hocam ben bir yerde okumuştum; küçük şişeleri maliyetli olduğundan biten şişeye, şişe serum alıp günlük şırınga ile çekip aktarın demişti. Bende öyle yaptım. yaptığımda bir yanlış var mı?
Asyaerenn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 21:52
Yooo, oda dogru, hangisi kolayiniza gelirse.
Yukarı Dön
asyaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 117
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asyaeren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2015 Saat 21:53
Tesekkurler hocam 😊
Asyaerenn
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.