Merhaba
5 yaşında açık renk tenli sarışın bir oğlum var.Yaklaşık 1 ay önce el , ayak parmakları ve avuç içlerinde küçük kırmızılıklar çıktı. Cilt uzmanına götürdüm. Ağzının içindede kızarıklık var dedi ve el ayak ağız hastalığı teşhisi koydu. Yemek yemek de zorlanacağını ve kendiliğinden geçeceğini söyledi. Bir kaç gün içinde kızarıklıklar arttı ve mercimek büyüklüğünde su topladı. Ancak yemesinde hiç bir problem olmayınca 3. günde çocuk doktoruna götürdüm. O da staf mikrobu dedi ve stafine pomad ve batikon verdi. İlacı sürünce kızarıklıkların artışı durdu ve su toplamamış olanlar da o şekilde kaldı yani su toplamadı. İlaca devam ettik bir hafta kadar sonra düzelmeye ve soyulmaya başladı.Ancak düzeldi.
şimdi 3-4 gün önce tekrar aynı şekilde kızarıklıklar başladı. Çocuk doktorumuzu arayıp durumu anlattım. Kremi kullanmam da bir zarar olmayacağını geçmezse ona getirmemi söyledi. Bugünde ağzının açığını söyleyince diş etlerinde kırmızılık ve afta benzer bir beyazlık gördüm. Yemek yerkende acıdığını söylüyor.
Ne yapmam gerekiyor bilemedim. Cilt doktoruna mı çocuk doktoruna mı gitmek gerekiyor? Hangi teşhis doğruydu yada neden tekrarladı, her iki rahatsızlığı daha önce hiç duymamıştım. Bu konuda bilgi verebilir misiniz.