Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - strep a testi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumstrep a testi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vdqg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vdqg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: strep a testi
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2014 Saat 18:51
merhaba hocam, 
oğlum bugün belirgin şekilde hastalandı, dün hafif hasta gibiydi
ateş yok diyebilirim , çok çok az ateş var yani
dili beyaz ağızda koku olunca strep a  testi yaptım , pozitif çıktı
iki hafta önce de hastalanmıştı , o zaman negatif çıkmıştı
yani testi doğru yaptığıma inanıyorum ama 
illa antibiyotik vereyim mi?
oğlum temmuz 2010 doğumlu , kreşe gidiyor
cevabınız için şimdiden teşekkürler

Yukarı Dön
vdqg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vdqg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2014 Saat 22:03
hocam bir de bugün bir kez kustu, ağzının çok acıdığını söylüyor 
ben sizin daha önceki cevaplarınıza bakarak aug..400 5ml günde 2 sefer şeklinde başladım
elimde Strep A  testi daha var; sizin verdiğiniz süre kadar antibiyotiği versem ve 2 yada 3 gün 
aradan  sonra  tekrar test yaparak kontrol etsem mi acaba? Yani çok uzun süre antibiyotik kullanmayı
belki bu şekilde engelleyebilirim diye düşündüm ama sizin fikriniz önemli benim için ....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119589
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2014 Saat 11:04
EGER; hakikaten, Strep-A (+) ise, daha ilk olcek Aug...in400'den 12 saat sonra, cocuk iyilesir. Iyilesmedi ise, o testte, bir "yamukluk" var demektir..
Tekrar Test'e gerek YOKTUR,zira, Streptokoklar, direnc KAZANAMAZLAR...Dunya varoldugu surecede, direnc kazanamiyacaklar.
Yukarı Dön
vdqg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vdqg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2014 Saat 11:15

Hocam teste güveniyorum , ilk kez kullanmıyorum. İlk ölçekten 12 saat sonra, oğlumun çok az ateşi ve biraz keyifsizliği vardı ancak ikinci ölçekten sonra yemek yemesi ve hareketliliği ile  tamamen iyileşti. İlk sorum antibiyotiği ne kadar kullanayım?

İkinci sorum ise şöyle; oğlumun  2009  nisan doğumlu kuzeni var ( aynı anaokulun 5-6 yaş binasına gidiyor) ve   çok çok sık görüşüyorlar. Şubat ayında kuzeni kızıl oldu , ondan kısa bir süre sonra oğlumda kızıl oldu. Cuma günü kuzeni hastalanmış, arkasından oğlumda hastalandı (Strep-A testi pozitif çıktı).

Bu durumda öncelikle bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119589
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2014 Saat 11:49
Bulabilirseniz, Deposilin6-3-3 tek basina yeteridir.
Bulamazsaniz; Deposilin1.2 vurdurun ve ayni gun elinizdeki Antibiyotigi;gunde 2x1 olcek, 3gun verin.
Bu igneyide bulamazsaniz, Elizdeki antibiyotigi verin, bitince, PenOs surup ile en az 20 gune tamamlayin.

Eski maillere bir baksa idiniz, beni bu kadar zahmetten kurtarirdiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.