Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Strep-A testi pozitif
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Strep-A testi pozitif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aoyazici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aoyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Strep-A testi pozitif
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2023 Saat 23:35
Hocam merhaba,

Oğlum 8 yaş 5 aylık. Size sora sora büyüttüm ilaçsız şükürler olsun 🙏🏻. Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece ateşlendi. Dün gün boyunca 3 kez 39 üzerine çıktı ateşi ve akşama doğru düştü. Bugün akşam üzeri yine koltukaltından 38.5’i gördük. Eşanlı olarak yanakları al al oldu ve hem yanaklarında hem de vücudunda hafif döküntüler olunca yakındaki bir sağlık merkezine başvurduk. Hızlı Strep-A testi pozitif çıktı. Deposilin yazmayı doktor kabul etmedi. Augmentin Es 600 mg. reçete edildi ? Bu ilaçla fayda sağlar mıyız? Dil paslı ve mide bulantısı hissi var. Teşekkür ediyorum..

**Güncelleme 03.03.2023/ 15.11; Hocam akşam ilk doz augmentin alımından birkaç saat sonra ateşi düştü ancak döküntüler tüm vücudunda mevcut. Yanakları hala pembe pembe ..şimdiye kadar 3 doz aldı.Hocam son olarak oğlum 28.5 kg. Ürün içindeki kaşıkla her seferinde 5 ml olmak üzere 12 saat arayla günde iki kez(toplamda 10 ml.) vermemiz söylendi. Ancak ürün prospektüsünde bu kilo için günde iki kez 10.5 ml diyor. Eksik mi verdik Hocam?

Düzenleyen aoyazici - 03 Mar 2023 Saat 15:48
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119092
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2023 Saat 22:19
AugmentinES600, gunde:2x1 olcek yeterli olur.
12 saat icinde dokuntunun de kaybolmasi gerekirdi. 

Bakin senelerdir anlatiyorum.. Yuzbin kere yazdim, Turk doktorlara inanmayin.
Antibiyotik gereken durumda: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olur. 
Bunlardan biri dahi yoksa, Antibiyotik gerekmez, hele Strep-A ihtimali sifirdir. 
o takdirde, Augmentin'i kesin, hicbir ilac vermeyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Mar 2023 Saat 22:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.