|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nilaysarisaman ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nilaysarisaman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Şub 2016 Saat 12:59 |
hocam merhaba,
geçen seneyle yine tam aynı olayı yaşadık,5,5 yaş kız- gece boğaz ağrısı olduğu için iki fıs tantum sıkıp yatırdım, geceyarısı çok şiddetli bulantıyla uyandı ve iki kere kustu,ateşi de vardı ama 37,5 falan,diline baktım pek paslı değil,ama sabaha kadar dirseklerini kaşıtınca dedim ki kesin A grubu strep.. sabah hemen strep A yaptırdım sonuç poz.+. dr.una götürdüm dedi ki 'sen testi yaptırmadan getirseydin test istemezdim viral gibi deyip gönderirdim'çünkü boğazı az kızarıktı, ama elimizde somut bir test sonucu olduğu için aug.600 başlayalım 10 gün, daha sonra da boğaz kültürü yapıp negative olup olmadığını öğreniriz... kan testi yaptırsaydım kesin wbc düşük çıkacaktı ama çocuk ağladı istemedi, antibiyotiği verdim ve ilk dozdan 10 saat sonra herşey düzeldi.. sınıflarında da tonsilit olduğunu duymuştum zaten 4 çocukta.. bence taşıyıcılık gibi ama streptokoktan korktuğum için ve bulantıya dayanamadığım için antibiyotiğe başladım.. görüşlerinizi merak ediyorum.. çok sağolunnn. ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaten ilk olcek ilactan 12 saat sonra iyilesmesi, bulanti ve kusmanin olmasi kesin;Streptokok ozelligidir. Ikinci bir Test'e ASLA gerek yoktur, resmen sacmalamis. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun. Strep-A Testi, Bogaz Kulturunden daha guvenilirdir.
|
|
![]() |
|
nilaysarisaman ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nilaysarisaman
merhaba hocam,
başlığa uygun olmayacak ama kızıma streptokok için antibiyotiğe başlayınca size daha önce yazmış olduğum çamaşırında oluşan akıntı lekeleri kayboldu.. çamaşırında 3-4 aydır akıntı görüyordum hergün, şimdi tambir haftadır hiç olmuyor.. antibiyotiğin etkisiyle geçtiğini düşünürsek idrar yolu enf.muymuş? ant.bitince tekrar başlamaz umarım.. üstelik hergün sıcak sabunlu su ile temizliğini yapıyordum. teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
IYE oldugunda; AKINTI olmaz!!! Akinti, Vaginal kaynaklidir. Genellikle de, kaka temizlenirken, on tarafa bulastirma sonucu olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|