Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Su çiçeği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSu çiçeği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesajın Direkt Linki Konu: Su çiçeği
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 13:43
Mrb. hocam. Bugün kreşten aradılar. 6 yaşındaki oğlumun çiçek çıkarttığını söyledi öğretmeni.2-3 gündür halsizlik ve ateşi vardı. Hatta başının ağrıdığını söylemişti. 2-3 yerinde de kızarıklıklar oluştu. Ovadril merhem önerildi. Kullanmalı mıyız? Çok kaşırsa iz kalabilir diye biliyorum ama hastalık hakkında ne yapmamızı önerirsiniz? Teşekkür ederim. Smile  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 18:32
Ovadril'in icinde "-Su ciceginde kullanmayin-" diye yazar. Terletmeyin, terleyince kasinti artar, sik dus aldirin. "-Su degdirilmez-" lafi bizim memlekete has bir uydurmadir, ozel diyette yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Ara 2011 Saat 18:50
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 21:07
Teşekkür ederim hocam. Sık duş aldırmak dışında yapılacak bir şey yok anladığım kadarıyla Birde bol şekerli şeyler yedir çabuk iyileşir diyorlar.Eskilerin söylediği ben de tatlı şeyler veriyorum doğruluk payı vardır belki diye.Oğlum bu durumdan çok hoşnut tabiki. Wink Değerli bilgileriniz için teşekkürler.LOL
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2011 Saat 00:45
Kilo problemi yoksa, ailede de "Seker" riski yoksa, olabiilir.  
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2011 Saat 09:30
Sağolun hocam oğlumun kilo problemi yok.Sadece hastalık süresince zaten çikolata da olsa ihtiyaçtan fazlasını yemez oğlum.Büyükbabasında şeker var ben riskliyim sadece şeker açısından.Hamileliğimde gebelik şekeri vardı.Diyet vermedi dr.Başka bir dr. söyledi doğuma bir hafta kala.Diyet yapmam gerekliymiş ama çok şükür oğlum iyi ve ben artık hamile olursam diyet yapmam gerektiğini biliyorum.Bir şey daha soracağım hocam oğlumun lekeleri belirginleşti.Saç derisinde bile çıktı dediğiniz gibi.Çok kaşıntısı var devamlı banyo yaptırıyorum.Daha önce z ile başlayan bir şurup önermişsiniz adına eski maillerden bakarım. Onu kullanalım mı yoksa normal seyrine mi bırakalım.Kullanacaksakda nasıl kullanmalıyız.Emekleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2011 Saat 18:48

Hicbir ilacin kasintiya karsi kesin bir etkisi yoktur. En iyi care terletmemek. Zovirax "Anti-viral" bir ilac oldugundan hastalik suresini kisaltarak faydali olur. 4 saate bir 1 olcek verin, gece vermeyin, gunde 5x1 olcek gibi olsun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.