Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Su cicegi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSu cicegi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Su cicegi
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2017 Saat 21:35
Hocam su çiçeğini her kez mutlaka geçirir mi merak ettim kızım 9 yaşında daha gecirmedi yaş ilerledikçe daha ağır geçer diye bişey varmı 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118080
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2017 Saat 22:10
Bazi kimseler, o kadar hafif atlatirlarki, Sucicegini gecirdiklerinden haberleri yoktur.
Hic Sucicegi bulasmazsa, hic Sucicegi olmaz!!  Bulastiginda, kac yasinda olursa olsun, gecirir. 
Gecirmemis olanlarin asi olmasinda fayda vardir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2017 Saat 10:05
Aşı olmasında fayda var derken hocam bebeklik aşıları tam suçiçeği aşısı olmuştu bunlardan hariç eğer bir iki sene daha geçirmez se ekstra bir asiyami ihtiyaç var orayı anlamadim

Düzenleyen Gamze kacal - 10 Kas 2017 Saat 10:09
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2017 Saat 18:54
   "...kızım 9 yaşında daha gecirmedi yaş ilerledikçe daha ağır geçer diye bişey varmı    ..."
Bu ne demek?????
Asili ise, tabiiki hayat boyu Sucicegi gecirmez!!!
Su cicegi asisi yapilmis bir cocuk icin bu sekilde sual sormaniz, cok garip!!!! 
Siz boyle sual sorarsaniz, tabiiki ben de oyle cevap veririm!!!! 

Ya "Sucicegi asisi" olacak, yada Sucicegi gecirecek!!! 

Asili cocuklar da illaki Sucicegi gecirecek diye bir sey NASIL DUSUNURSUNUZ!! O zaman asinin ne
faydasi var!!!

Bosu bosuna zamanimi harcatiyorsunuz, biraz okuyun.... 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2017 Saat 19:53
Valla hocam bukadar kizacaginizi bilsem sormazdim benim demek istediğim ilerki yaşlarda bulasir sa dahami agir geçirir öyle bişey duymuştum su çiçeği büyük yaşta geçirilirse tehlikeli olur diye onu sormak istedim şimdi gene kizicaksiniDa arkadaşın oglumda asılıydı fakat her yerinde çok miktarda çıktı su çiçeği küçük kardeşine bulaşmış onunda aşıları tammis ama o dahada kötü geçirmiş bunu duyunca korktum bizimde evde küçük bebek var biraz telaslandim bu kadar sizden ogrenecegiz hocam bu konuları başka güvendiğim iz kimse yok
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2017 Saat 20:16
Asi usulune uygun yapilmazsa:
1- Bir yasindan evvel yapilirsa.
2- Diger asilarla arasinda en az 30 gun olmazsa.
3- Ayni kol veya bacaga baska bir asi ile birlikte yapilirsa, asi tutmaz...  

Supheniz varsa, Sucicegi asisini tekrarlatin.. 
Kizdigim, sormaniz degil, EKSIK bilgi vermeniz!!!  Yoksa, tabiiki soracaksiniz ama tam bilgi verin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2017 Saat 22:18
Şimdi asi kartlarına baktım 9 yaşındaki kızıma 16 aylıkken yapılmış s öğün başka asi olmamış sadece su çiçeği olmuş fakat oğluma bir yaşını 10 gün geçince yapılmış ama aynı gün KKK ve kpa asilarida yapılmış sanırım iki bacağına bir koluna yapılmıştı yani aynı bacağa yapılmadı ama aynı gün 3 asi olmuş bu bı sıkıntı yaparmi tutup tutmak gibi şuan 17 aylık son bı aşısı kaldı Aralık'ta gelin demişlerdi o ne aşısı bilmiyorum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2017 Saat 02:34
1- Bir yasindan evvel yapilirsa.
2- Diger asilarla arasinda en az 30 gun olmazsa.
3- Ayni kol veya bacaga baska bir asi ile birlikte yapilirsa, asi tutmaz...  

Ayni gun, degisik uzuvlardan 2-3 asi birlikte yapilabilir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.