Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sünnet ile ilgili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsünnet ile ilgili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Konu: sünnet ile ilgili
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 13:51
Hayırlı günler diliyorum Kadir Bey.

Eski soru-cevapları okudum ama tam olarak bir fikir edinemedim.

Birkaç gün sonra bi erkek bebeğimiz olacak. Tüm aile fertlerinin baskısı bir an önce sünnet ettirmek gerektiği yönünde.

Yenidoğan bir erkek bebeğin hangi durumlarda sünnet olması zorunludur? 

Erkek çocuk annelerinin, pipisinde bitik olmasın diye pipinin uç kısmındaki deriyi arada sırada geri çekmelerinin mantığı nedir? Doktorlarının bu şekilde önerdiğini söylüyorlar ama malum güvenemiyoruz artık doktorlara.

Erkek bebeklerin pipisiyle ilgili dikkat etmemiz ya da yapmamız gereken bir şey var mı? Gözlemlediğim kadarıyla sürekli bi kurcalama, uç kısmı geri çekip orayı temizleme gibi şeyler yapıyorlar. Bunlar ne kadar doğru?

Son olarak çocuk için en sağlıklı sünnet zamanı hangi yaşlar arasıdır? 

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...

Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 13:57
Eski maillerde arama yapmak için aşağıdaki linkte bulunan bilgiler size yardımcı olacaktır...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 18:04
Yeni yazdigim; "Yeni doganin ozellikleri" makalemi okuyun. Yeni gonderdim, 1-2 gune koyarlar...
En saglikli sunnet zamani; 7ile 9 yaslar arasidir... Sunnet, cok eskilerden kalma bir "Adettir" dini bir vecibe degildir...
Aksini iddia edenlere sorun bakalim: Peygamber efendimiz, Hz.Omer, Hz.Hamza ve bil-umum sahabe kac yasinda sunnet olmuslar... Musluman olduktan sonrami???? Dusunmenin sagliga zarari yoktur.

( Pardon: Dusunmek; Turkiye'de sagliga zararli olabiliyor)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Oca 2014 Saat 04:01
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 18:30
Peki doktor bey, yenidoğmuş minicik bebeğime şimdiden sünnet işkencesi çektirmeyeceğim, 7 yaşını mutlaka bekleyeceğim ve yazdıklarınızı okutacağım yakınlarıma.

Bu arada makalenizi dört gözle bekliyor olacağım...

Pek değerli vaktinizi alıyorum biliyorum ama şu sorularımı da yanıtlar mısınız?

"Yenidoğan bir erkek bebeğin hangi durumlarda sünnet olması zorunludur? 

Erkek çocuk annelerinin, pipisinde bitik olmasın diye pipinin uç kısmındaki deriyi arada sırada geri çekmelerinin mantığı nedir? Doktorlarının bu şekilde önerdiğini söylüyorlar ama malum güvenemiyoruz artık doktorlara.

Erkek bebeklerin pipisiyle ilgili dikkat etmemiz ya da yapmamız gereken bir şey var mı? Gözlemlediğim kadarıyla sürekli bi kurcalama, uç kısmı geri çekip orayı temizleme gibi şeyler yapıyorlar. Bunlar ne kadar doğru?"

Tekrar teşekkür ederim...

Düzenleyen ecrinelam - 26 Oca 2014 Saat 18:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 20:58
O makalede hepsini anlattim.. Yenidoganda; "mecburi" sunnet yoktur. Ellerinizi -bebegin pipisinden- cekin... Esas ellediginizde, kurcaladiginizda, mikroskopik travma ve kanamalarla, Phimosis denilen durum olusuyor ve sunnet sart oluyor...
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 23:16
hocam şu an gerçekten çok şaşkınım sünnet hakkında bu düşüncemi ben  dile bile getiremiyordum korkumdan hemen dinsizlik yaftası yapıştırmalar çok bilmiş edaları falan ama bunu sizdende duydum ya içim öyle bir rahatladıki şu anda anlatamam..size olan güvencim de ne kadar haklı olduğumu ne kadar mantık adamı olduğunuzu bir kere daha benimsedim ..allah herkese sizin ilminizden bilginizden versin ne diim başka..sizi tanımayanlar çokkk şey kaybediyor bu hayatta eminim
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 23:19
makaleniz henüz yayınlanmadı sanırım, sabırsızlıkla bekliyorum eşime ve ailelerimize okutmak için... teşekkür ederiz...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 23:29
Bugun koyarlar sanmistim... Bakariz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.