|
Surekli bademcik sismesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 May 2019 Saat 19:20 |
Hocam 40 yasindayim ve gecen sene nisan mayis aylarinda bademciklerim tam 4 kez 20 gun araliklarla sisti tam antibiyotik bitti rahatladim derken aradan 20 gun ya geçiyor ya gecmiyor tekrar sismeye başlıyordu. Bu sene yine nisan ayi baslarinda bur sabah uyandim yutkunamiyorum atesim var ve solugu saglik ocaginda aldim agumentin kullandim. Aradan bir ay gecti dün gece itibari yle tekrar sikayetlerim basladi her iki bademcik üzerinde sari renkte iltahaplanmalar var ara ara eklemlerim agriyir bademcik uzeri kizarik eger kendi haline birakirsam sonra lenfler sisiyor kulagima agri yapiyor inanin bu mevsim gecislerinden korkar oldum hala sabahları ise giderken bogazima fular doluyorum üşütmeyeyim diye 2 senedir cok sisiyor nedenini anlamadim asla soğuk gidalar yemem nedenini bilemiyorum bana nasil yardimci olursunuz inanin böyle şiştikçe herkes bana ne cok sisiyor ne yapiyorsun diyor tesekkur ederim saygilarimla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118885 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu atesli devreler esnasinda, hic; "Kan Saymi" yapildimi?? Yapilmadi ise, tekrar atesiniz oldugunda yaptirin ve bana yazin.
|
|
![]() |
|
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kan sayımı hiç yapılmadı hocam ama şu var ki ; bademcikler şiştiğinde ateş , eklem ağrıları , lenf şişmesi ve kulak ağrısı ile gidiyordum yapılan muayenede bademciklerin üzerinde çok miktarda beyazlık görülmesi sonucu antibiyotık tedavisi başlandı ve boğaz kültürüne bakılmıştı. Sizin viral ve bakteriyel ayrımını bildiğim için mesela 2 gün önce başlayan bu şikayetimde ateş yok ara ara eklemlerim ağrıyor ağrı kesici alıyorum bademcikler aşırı şiş değil biraz şişme mevcut üzerlerinde beyazlık nokta nokta var kaplamış değil tüm badeciği dilde pas yok kötü koku yok biraz kendimi takip ediyorum . Eğer kötüleşirsem gidecem hatta kan tahlili isteyeceğim çünkü her şikayette antibiyotik yazılıyor ve sanıyorum bağışıklığımı düşürüyor gereksiz antibiyotik tam düzeliyorum ve tekrar yeniden şişiyor bademcik üzerindeki beyazlıklara takılmıyorum gargara yapıyorum bal limon ile şimdilik idare ediyorum teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|