Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - şuruplar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumşuruplar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bayraktar35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: şuruplar
    Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 15:08
Dr.Bey hergün buradaki soruları-cevapları okuyorum.kızım 25 aylık 5 gündür burnu tıkalı,grip .tavsiyeleriniz doğrultusunda  ilaç  vermiyorum dediklerinizi yapıyorum..fakat 5 gecedir, uyumuyor ağlıyor işe gittiğim için benim açımdan da zor oluyor  kızım içinde uyumaması zor oluyor.gece uyuması için dün yarım ölçek aferin verdim.güzelde uyudu bu gece ama şimdi okuduğum maillerde aferinde 160 mg.parasetamol (yanlış yazmadıysam) varmış bu beni endişelendirdi.böyle az vermeme rağmen çok zararı olur mu?acaba bu ilaç yerine aynı etkiyi verecek kızımı  gripken rahat uyumasını sağlayacak bir şurup var mı?teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118630
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2009 Saat 10:42
25 aylık çocuğa 3x1 ölçek Aferindeki "Parasetamol" zarar vermez. Zararlı olan kısımlar,Chlorpheniramine ve Phenylpropanolamine maddeleri .. Bu maddeler Akıntıyı ve öksürüğü baskıladıgı için siz rahat edersiniz ama çocuk, hırıltıların başlaması ile allerji tedavilerine doğru yol alır.. Parayı maalesef, çocuk değil siz ödediğinizden, doktorlar çocuğu değil sizi rahat ettirmeye yönelik tedavi uygularlar.
Yukarı Dön
Bayraktar35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 14:12
allerjiyi araştırdığımda  ürtiker olduğunu  düşündüm.orada da Parasetamol allerji yapabilir yazıyordu.sizede resim yollamıştık allerjilerinin.1 ay içinde çok antibiyotik,grip ilacı kullanmıştık sonra bu alerjiler oluşmuştu.sanırım parasetamol den oldu.sizce  bu düşüncem doğru mu???çünkü gıda değil,hastalığı yok,deterjan değil.allerji testide 4 aş altı gereksizmiş ne yapayım sizce bu ilaçları kestim(grip,ağrı kesici)geceleri çok kabardığı için allerjiden yarım ölçekten az versem(böyle verince sabah kabarıklığı geçiyor)zamana bıraksam geçer mi?bunu denedikten sonra allerji testine gerek kalırsa  yaptırsam çocuk için daha mı iyi olur?allerset çocuğa başka bir zarar verir mi?(gripken içmiyor)teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118630
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 14:29
Parasetamol allerjisi hiç görmedim, iyi bir zamanında bir verir deneriz. Olmuyorsa allerji değil demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.